понеділок, 25 липня 2016 р.

Гордість Буковини : Золотий Дюк



Золотий Дюк 
за Найкращий український повнометражний фільм: 
«ГНІЗДО ГОРЛИЦІ» /реж. Тарас Ткаченко знято  українською студією “Продюсерський центр “Інсайт медіа” /
за сценарієм 

Василя Мельника, буковинського письменника , дипломанта літературного конкурсу " Коронація слова" 2014 року.( На жаль  в період  роботи над вільмом сценарист, В.Г.Мельник та  актор Віталій Лінецький  залишили цей світ.)


«Гніздо горлиці» - це соціальна драма, яка порушує проблему еміграції українських жінок. Зйомки повнометражного художнього фільму почалися у квітні 2014-го. Вони відбувалися у Чернівцях
та околицях Буковини, зокрема у м. Вижниці. 



Резонанс : 
Відбуваються перемовини щодо участі в кінопоказах в Торонто та Венеції .А щодо Московського міжнародного фестивалю, то режисер Т.Ткаченко виявив високі громадянські позиції, відмовившись від участі у ньому:  -   Знятий на Буковині фільм за словами режисера  цього року  показували   на кіноринку Каннського кінофестивалю.  Московські  представники відібрали для  Московського  міжнародного  кінофестивалю та включили  до  основного конкурсу.На своїй сторінці фейсбуку Т.Ткаченко мотивував відмову :«Ще раз дякуємо фестивалю за запрошення, але ми відмовляємось від участі в конкурсі в знак солідарності із Сенцовим, Кольчеком і з людьми, які стоять на фронті! "
   
Як повідомляє cultprostir.ua, в український прокат "Гніздо горлиці" вийде уже восени - 10 листопада цього року. 


Трейлер фільму  /www.youtube.com/watch?v=A8qlxSZ762U
За матеріалами 
http://promin.cv.ua/2016/07/22/film-gnizdo-horlytsi-vyide-v-ukrainskyi-prokat-10-lystopada.html

Немає коментарів:

Дописати коментар