пʼятницю, 1 липня 2016 р.

" Дебют- Читання", червневі зустрічі

Очікувано, навіть, дуже очікувано пройшла зустріч в клубі "Дебют-Читання"в останній день першого півріччя. Півтора року, як він, цей клуб, існує. А тішимося  зустрічам так щиро, бо вже стали такими спорідненими душами, такими щирими друзями, які дуже радіють вдалим текстам інших та непідробно сумують, коли хто-небудь з якихось причин відсутній. Хочемо бачитися, прагнемо свіжих нот у спілкуванні, надихаємося  один від одного позитивом і ,навіть іноді, отримуємо теми для наступних творів. І що цікаво - процес пішов, як то кажуть: щоразу ми знайомимося з новими і новими гранями талантів кожного. Жодного з учасників , який не володіє кількома жанрами і справді немає. А яка аура ! Це не я хвалюся, це відзначають і наші постійні гості-слухачі, і ті, хто завітав вперше. А чому?- талановитих же людей багато. А секрет у доброзичливості і особливому стані душі. І це є у "Дебютантів"!
 А вчорашня зустріч принесла свій позитив -тут лунали і поезія і проза на вічні теми , глибинно-філософські, що зачіпали душу: право на життя, смисл життя, дитинство, взаємостосунки;тут були і іронічні, і жартівливі одновірші і авторські пісні , тут лунала лірика високого гатунку у віршах і піснях. Словом, розпал літа, спека, а у нас - свято! Ділимося з вами :

Зовсім нові авторські пісні та на сл. В.Сосюри від Володимира Кавєріна


А у дуеті з Ігорем Деменчуком звучала нова версія вже улюбленої "Калини" , суто чоловіче виконання зовсім  не поступається попередньому варіанту.









Як стати редактором ? - Запитайте у Лариси Хомич. Вона знала про це ще у 49-му .



Біла і ...все-таки відьма, так стверджував "шпіон",
 але Діна Канюченко-Пугачова
" розшифрувала" його у
" Іграх в екстрасенсорику
або
Всі баби - відьми".



До спазмів у горлі : щемна поезія Іванни Стефюк і Марії Звірід  про вічне. Вони володіють якимось неземним даром передати у поетичному слові глибинні філософські істини.

.
А ці істини можуть мати різне забарвлення. Тобто не істини, а їх бачення і розкриття. Олександр Мадей цього разу віртуозно зробив це з гумором через авторську пісню " Лист з Парижа" та іронічні одновірші.


Вишукана лірика Тетяни Боріної , визнана не лише в Україні, як завжди зачаровує і підносить душу до нових естетичних висот.
Приємні дебюти: гість клубу, молодий поет Олег Осташек вразив "немолодим" рівнем власної поезії. Згодом матимемо потужного поета. І  виконання - акторьке.Сподіваємося на постійне членство.

 А які гості нас відвідують! Які гості! - Найталановитіші слухачі! І правду говорила Ліля Костюк, що письменник пише не задля слави,
а щоб бути почутим.
 Дебютівців чують!        Талановита журналістка Лариса Дущак

Лариса Бєлова, Ірина Горбачевська
Людмила Ніцович, Тамара Цироніна.

А ще родзинкою наших зустрічей є часто , створені тут же, афоризми. 
"Українську літературу творять буковинки" - це ж правда! 
або :
" Людину, яка читає можна відрізнити від нечитаючої за довжиною пальців". Не вірите?- А спробуйте! Спостережливість- наше все!
Іншим разом я поділюся, кому належать ці афоризми ( з дотриманням авторських прав, звісно).

                                                 
                                                    Фото - також одна із граней творчої особистості
Раї Рязанової .
 Вчасно зафіксована мить з часом стає історичною .











І найголовніше - ми завжди відкриті до всіх, хто виявляє бажання приєднатися до нас.


1 коментар: