середу, 1 липня 2015 р.

Щоб знати кого вітати : 1 декада липня

                                                                              1 липня -
Олар Петро (1953)- Журналіст, письменник, оператор, кінорежисер. Працював у пресі на Буковині, на телебаченні в Чернівцях та телекомпанії Останкіно (Москва). Закордонний кореспондент Укрінформу і Національного радіо України (Італія та Ватикан). В Італії заснував газету “Форум”. Лауреат премії в Італії в галузі кіно “Ексельсіор - 97”. Автор трьох десятків документальних картин, з них п’ять відзначено міжнародними преміями. Автор книги “Екватор суті”. Петро Олар є автором понад 30 фільмів, а фільм “Прийшла до Вас” (про Ганну Дущак) став призером міжнародного фестивалю “Кінолітопис 2006”.( джерело:
http://gromady.cv.ua/st/panka/history/personages)
2 липня -
 Данилюк Анна ((1958) - журналістка, заступник головного редактора газети "Доба", автор репортажів та серії фоторобіт "Війна в об'єктиві".






                        4 липня -

 Станкевич Стелла Омелянівна (1943)- ГЕНЕРАЛЬНИЙ ДИРЕКТОР ТОВАРИСТВА З ДОДАТКОВОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ТРЕМБІТА». Почесний громавдянин Чернівців.КАВАЛЕР ОРДЕНІВ «ЗА ЗАСЛУГИ» ІІІ,ІІ СТУПЕНІВ ТА КНЯГИНІ ОЛЬГИ ІІІ СТУПЕНЯ ЗАСЛУЖЕНИЙ ПРАЦІВНИК ПРОМИСЛОВОСТІ УКРАЇНИ ( джерело:http://logos-ukraine.com.ua/project/index.php?project=piued&id=503)





                                                                  5 липня -

Полатайко Ярема Миколайович ( 1936)- -заслужений художник України







                        7 липня -
- Рендюк Теофіл Георгійович - український дипломат, історик, письменник, журналіст та перекладач.( уродж. с.Цурень Герцаївського р-ну)



Немає коментарів:

Дописати коментар