вівторок, 17 березня 2015 р.

Міжнародні горизонти " Солодкої Дарусі"





 Презентацією  тізера до фільму  "Солодка Даруся" нашої землячки, письменниці Марії Матіос стартував найамбітніший кінопроект, в якому беруть участь Україна, США та Польша. Режисером тізера, як і фільму є  уродженець Львова Олександр Денисенко , учень Анджея Вайди  . У кіношколі та на кіностудії А.Вайди О.Денисенко постійно працює під опікою видатного польського майстра. Саме там він здобув освіту як режисер художніх фільмів.Окрім кіно О.Денисенко має досвід реалізації артпроектів, які здійснив у США,Англії, Бельгії. У проекті бере участь голлівудський кінооператор Славомір Іздяк.Від України екранізацію підтримують президент України  П.О.Порошенко, Фонд братів Кличко, міністр культури України  В.Кириленко             .

  Роман «Солодка Даруся»,  який отримав Шевченківську премію та перекладений багатьма мовами світу є надзвичайно актуальним сьогодні, як в Україні, так і в світі.  
А в  квітні  з романом  познайомляться у Франції, де  в рамках фестивалю української культури  "Україна - вільна сцена" в Парижі відбудеться  його презентація.



За матеріалами :
http://cultprostir.ua/uk/news-single/ukrayina-amerika-polscha-ekranizuyut-roman-mariyi-matios
та
http://molbuk.ua/chernovtsy_news/88169-u-kyyevi-prezentuvaly-treyler-do-filmu-za-romanom-bukovynky-video.html

Немає коментарів:

Дописати коментар