четвер, 9 листопада 2023 р.

Крізь призму життя

 Саме за такою назвою  вийшла з друку нова книга Ольги Васкан.

Презентація книги відбулась в рамках проекту "Невипадкові зустрічі", який втілюється  у літературному клубі "Дебют- Читання" відділу краєзнавства уже кілька років.

 І справді, такі зустрічі зовсім не випадкові, а  навпаки, дуже очікувані. Так, ми з нетерпінням очікували виходу з друку цієї книги. І з радістю зібралися на презентацію.

 Що може бути тепліше за тепло людських душ? Що може бути радісніше за відчуття щирої підтримки родини, друзів, колег?  І саме ці тепло і щира радість створили неймовірну атмосферу. Бо на зустріч з авторкою і її книгою завітала Веренчанська родина - і кровні родичі, і земляки, бо Ольга Василівна є уродженкою цього, славного своєю історією,  села.








( Найрідніші, перші слухачі,чия підтримка надавала крил)
  А найщиріші вболівальники, хто пишається  "своєю письменницею"- це читачі першої, дитячої книги "На чарівному крилі".
 Юні декламаторки, третьокласниці Веренчанської ОЗЗСО ім. І.Вільде Софійка Кучерява 

та Даринка Мельничук  підготували зворушливе вітання - не лише читанням віршів Ольги Василівни, а і елегантними подарунками: яскравими сонячними квітами і ексклюзивними повітряними кульками.
( Вишукана реклама книги)
  А Даринка до всього зізналася, що теж вчиться писати вірші та прочитала один із них, чим викликала щедрі оплески і побажання поповнити скарбницю відомих людей Веренчанки.
  Переповнена гостями зала. З непідробним інтересом слухали авторку: як почався шлях до творчості у фінансового працівника, як приходить натхнення до написання дитячих віршів та поезії для дорослого читача. Коли почала писатися проза. Хто підтримує і надихає у творчості, хто співпрацював над підготовкою  книги до друку - про  все, перемежовуючи читанням і поезії, і прози, вела мову Ольга Васкан.
 Дуже щемним  був момент, коли Ольга Василівна читала вірш, присвячений землякові Максиму Касперському, учаснику бойових дій, який пережив  тривалий полон, а тепер продовжує захист України. З героєм ми познайомилися і з тексту, і з екрана, а в залі  з хвилюванням слухала присвяту сину  його мама.

І  дуже гордо за Ольгу Василівну  було нам, одноклубникам-"Дебютівцям", коли  один за одним приєднувалися добрим словом, шаною і побажаннями рідні донька і сестра, родичі, друзі і представники влади і громади  Веренчанської ОТГ. 
 Креативна, позитивна і по-доброму  невгамовна Тетяна Олієвська, справжній педагог, що віддається справі інтелектуального розвитку юних, вчителька  початкових класів, яка ініціювала і зустріч школярів у Веренчанській школі, і створення пам'ятного відео, і потурбувалася, щоб участь  у презентації її вихованців була цікавою і авторці, і дітям. А ще передала "конвертоване" побажання від членів своєї родини на наступну книгу.
 А що твори Ольги Василівни мають своїх прихильників і  знаходять відгук у душах читачів свідчив виступ-вітання та читання уривку з оповідання "Душа" від начальниці служби у справах дітей Веренчанської ОТГ Мар'яни Кучерявої.
 Із захопленням про  Ольгу Васкан, як авторку, про свою співпрацю над дизайном обох книг розповідала поетка і художниця Раїса Рязанова.
 З вітанням і запрошенням завітати з книгою до малої Батьківщини звернулися  Леонід Гольцов, заступник голови Веренчанської ОТГ та завідувачка місцевої бібліотеки.
Було затишно і піднесено водночас від теплих слів, добрих сердечних побажань, квіткового розмаю.
Колеги-бібліотекарі,  завжди зустрічають  кожну нову книгу, як свято і з особливим пієтетом співпрацюють з авторами.
  Емоції, що панували в душах "Дебютівців" ми не приховували. Щиро раділи, вітали, обіймалися. І, звісно, бажали  книзі легкого шляху до читача.
Розходилися одухотворені, діти з невеличкими подарунками від авторки, дорослі з книгами та автографами. Бенефіціантка з квітами.


А ми, організатори презентації з вдячністю усім - учасникам і гостям. І окремо голові Веренчанської ОТГ Бойчуку Володимиру Дмитровичу за надану допомогу в  поїздці односельців на імпрезу.
Дякуємо авторам фото Юлії Боганюк, Анастасії Невельській.










1 коментар:

  1. Так як я мати Максима , мені було дуже приємно що моєму синові був присвячаний вірш який написала Ольга Василівна ,в цьому вірші вся правда що пережив мій син , щиро дякую Ользі Василівні за вірш який вона написала .

    ВідповістиВидалити