четвер, 12 лютого 2015 р.

2015 рік - рік ювілеїв






Сучасна символіка області, автором якої є Орест Криворучко,заслужений художник України, затверджена : 
Герб - 16.11. 1994р.                             Прапор - 20.11 2001 р.

2015 рік - рік 75-річчя утворення Чернівецької області. 2 серпня 1940 року VII сесія Верховної Ради СРСР прийняла Постанову про включення Північної Буковини, Хотинського, Акерманського та Ізмаїльського повітів Бессарабіїї до складу Української РСР. А вже 7 серпня 1940 р.  Указом Президії Верховної Ради СРСР у складі Української РСР було утворено Чернівецьку область.
  В період з серпня до кінця року в області почала функціонувати Чернівецька обласна державна телерадіокомпанія,було засновано  ряд культурно-мистецьких закладів, зокрема: Чернівецьке музичне училище , обласний центр народної творчості Чернівецька обласна філармонія, Чернівецький державний історико-краєзнавчий музей і-
                                            Чернівецька  повітова ( обласна) бібліотека
нині Чернівецька обласна універсальна наукова бібліотека імені Михайла Івасюка


  За 75 років змінювалися адреси розташуваня бібліотеки в звязку з розширенням функцій установи, створенням нових відділів, збільшенням бібліотечних фондів, але завжди чернівчани мали свою книгозбірню на найкрасивішій , центральній вулиці  імені О. Кобилянської. Нинішня будівля бібліотеки - пам'ятка архітектури, чим ми і пишаємося. В усі часи у громади було розуміння, що бібліотека є для них центром не лише збереження книг, а і центром відпочинку та дозвілля.
 Працівники бібліотеки завжди ставили перед собою завдання бути справжніми партнерами буковинців у забезпеченні їх інформаційних, освітніх, культурно-дозвіллєвих запитів. Бібліотека завжди  пропонувала своїм читачам різноманітні форми роботи відповідно змін в соціокультурній сфері та потреб читачів.
 Багато сучасних заходів для різних категорій користувачів готуємо  і до цьогорічного ювілею. На сайті бібліотеки www LIBRARY.CV.UA ми щомісячно  повідомляємо про них . А для того, щоб завжди бути в ритмі вимог часу плануємо провести 2 професійні конкурси :
"Краща книжкова виставка до 75-річчя облбібліотеки" та " Бібліотекар - кращий читач року".

 "Viribus  unitis!'' - "Сільними зусиллями" - саме це гасло , закарбоване на прапорі нашого міста і є основним критерієм нашої діяльності. Саме так ми і живемо, працюємо. Запрошуємо і вас до співпраці. Шановні наші краяни- читачі і майбутні користувачі нашої бібліотеки -приєднуйтеся до обговорення, як зробити нашу роботою цікавою і актуальною , потрібною вам. То ж чекаємо  ваших пропозицій, що б ви хотіли побачити, почути , з ким зустрітися, особисто взяти участь у заходах. Творімо спільно сучасну, комфортну, привабливу бібліотеку!
  Пропонуємо і працівникам ЗМІ своєрідний конкурс на кращу публікацію про гордість Чернівців - Чернівецьку обласну універсальну бібліотеку імені Михайла Івасюка.




http://heraldry.com.ua/images/sword_right.gif

http://heraldry.com.ua/images/point_black.gif

Немає коментарів:

Дописати коментар