понеділок, 4 червня 2018 р.

Вітаємо Володю Кавєріна! Є перемога!

 Всі  погляди шанувальників книги у ці дні були  прикуті до подій  Книжкового арсеналу. Щиро вболівали за учасників з Буковини, переглядали репортажі, фото в соцмережах.   Аж ось отримали повідомлення, що у нас, особливо  членів клубу "Дебют читання" є власний  додатковий привід для радості . 
 І якби мені  "скинути" років так з... ,я би дуже голосно вигукувала "Вау!!!"
Наш Володимир Кавєрін  став дипомантом конкурсу з  української морської прози  "Мателот". І саме на Книжковому Арсеналі 3 червня відбулося вручення премії.  Сказати, що ми раді - нічого не сказати. Адже  писати  і друкуватися Володимир почав саме у "Дебюті". У колі талановитих друзів автор-виконавець  відкрив у собі нову грань літературної творчості , написання прози стало її новим етапом. Перша публікація "Ілловайський котел" відбулася у журналі "Німчич", потім був творчий літературно-пісенний вечір у Будинку естетики та дозвілля, де голосом Олександра Мадея ми  були проведені місцями дитинства  новонародженого письменника. А наступним кроком стала публікація  оповідання "СРТР" у літературному альманасі "Дебют -Читання". Саме за це оповідання Володя і отримав 3-ю премію, розділивши її з іншими   номінантами.

   Як не радіти успіхам  нашого товариша! Як не захоплюватися розвитком  його  творчої діяльності! І нехай  сьогодні він проживає не в Чернівцях, "Дебютантом" залишається назавжди. Бо як не згадати- він посвячений, про що засвідчила Лариса Хомич у коломийці ще 2015 року:     " І нехай здоровим буде      І щасливим  буде,    Ми сьогодні й'го приймили      В буковинські люди!"              
Зі свого боку  київський  чернівчанин Кавєрін, наш Володя, не залишається осторонь культурного життя Буковини. Чернівці назавжди оселилися  у його душі. За кожної нагоди він з нами. Ділиться новими піснями, написаними на слова наших, буковинських авторів. По секрету скажу -  композитор В. Кавєрін  нещодавно записав диск із піснями українською мовою. Очікуємо !
                             
                           А на цей час вітаємо! 
                          І нехай ніколи не полишає тебе натхнення, друже! 
                        
                       
                                                                   
  
            Текст оповідання буде викладено у групі "Дебют Читання". Або ж звертайтеся до бібліотеки за альманахом.        
    
Про конкурс   довідка :                                    
                          
                           

Жанр творів: Оповідання, нарис, новела, художні реалістичні прозові твори невідомих нам жанрів, головне – не просто необроблені записи у вахтовий журнал. Наголос на слові художні. Хоча й репортаж та мандрівні нотатки такими можуть бути.
Тематика творів:Людина в морі, людина моря в усьому розмаїтті можливих ситуцій. Однак, кожен рік конкурсу матиме одну особливу тему, яку досить просто якось згадати в тексті, але можна зробити її провідною для свого твору. Цього року це – МОРСЬКІ ЗАБОБОНИ Й ТРАДИЦІЇ.
Місце дії: Весь глобус без обмежень – океани, моря, затоки, протоки, бухти, фіорди, гирла, прогної, єрики, конки, узбережжя, порти, лимани, судноплавні річки, озера тощо. Просимо утримуватися від альтернативних реальностей і світів, де не діють закони фізики й гідрометеорології, користуйтесь тим же глобусом, що був у Лисянського.
                                                3 місце розділили:
– Володимир Каверін, «СРТР-ок»


Немає коментарів:

Дописати коментар