вівторок, 15 березня 2016 р.

Спілка журналістів України - плюс один




 "Творчість починається з дитинства" - так вважає Елеонора Скіпор. Так називається одна з її книг. І саме так розпочала свою творчу діяльність, коли , будучи десятикласницею, побачила  свою першу публікацію у  газеті. А днями Чернівецька обласна організація Національної  спілки журналістів України прийняла
Скіпор Елеонору Тодорівну  
у свої ряди.




                             Вітаємо невтомну трудівницю на літературно -краєзнавчій ниві, щирого друга нашої бібліотеки!          

Довідка :
Елеонора Тодорівна Скіпор – педагог, публіцист, поет, краєзнавець, народознавець, фольклорист,  громадський діяч.
Народилася 6 лютого 1960 року у селі Нижні Петрівці Сторожинецького району. Дитинство та шкільні роки провела у рідному селі, закінчила з відзнакою середню школу (1977),  факультет іноземних мов Чернівецького державного університету (1982). Володіє румунською, українською, російською та французькою  мовами.
У публіцистиці Скіпор Е.Т. дебютувала 1976 року в газеті «Zorile Вucovinei», в даний час тісно співпрацює з газетами «Libertatea cuvântului», «Відродження», «Буковинське віче», «Рідний край», «Gazeta de Herța», «Освіта Буковини», «Новий день» та ін.
Жанрово і тематично публікації різноманітні: розповіді про людей рідного краю, шкільне життя, культурні досягнення, презентація книг,  репортажі, поезія, замальовки, есе. Багато публікацій присвячено духовній скарбниці свого народу: 
 Елеонора Тодорівна збирає маловідомі сторінки про відомих людей багатонаціональної Сторожинеччини, а також залучає до творчості молоде покоління.
Джерело:
http://www.biblio-stor.cv.ua/2015/05/02/%D1%81%D0%BA%D1%96%D0%BF%D0%BE%D1%80-%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D1%80%D0%B0-%D1%82%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D1%80%D1%96%D0%B2%D0%BD%D0%B0/
 Майже весь творчий доробок Елеонори Тодорівни -  книги, публікації в періодичній пресі є у фондах обласної бібліотеки. Бо автор турбується про донесення цікавої краєзнавчої  інформації до широких кіл читачів, тому щедро дарує їх нам з вами.
                        Читаймо! Дізнаваймося більше про наш край!

Немає коментарів:

Дописати коментар