суботу, 31 січня 2015 р.

Пісня з Буковини

   "Червона рута" В.Івасюка зробила революцію в царині естрадної  пісні в 80-х роках минулого сторіччя, яка піднесла нашу, українську пісню на найвищий рівень того часу.
 Її співали у всіх республіках Радянського Союзу, її співала Європа.
    І сьогодні  "Червона рута" знову звучить во славу України.
З континенту Америка - на підтримку українців.
За повідомленням ТСН :

На Таймс-сквер у Нью-Йорку єврейський бенд зіграв "Червону руту", щоб підтримати Україну


Сьогодні, 21:59  (31.01.2015)
Запальною інтерпретацією відомої української пісні музиканти побажали миру нашій країні.
Єврейський рок-гурт "Golem" зіграв на Таймс-сквер у Нью-Йорку українську пісню "Червону руту". Відео з піснею музиканти виклали в Мережі 28 січня. "Миру Україні", - написали музиканти у себе в Facebook в описі до відео. Рок-група "Golem" була заснована в Нью-Йорку в 2000 році. Музиканти виконують пісні на ідиш та східну європейську музику, по-своєму інтерпретуючи її. Нагадаємо, посол США вдяг вишиванку, а його підлеглі заспівали "Червону руту".
Більше читайте тут: http://tsn.ua/tsikavinki/na-tayms-skver-u-nyu-yorku-yevreyskiy-bend-zigrav-chervonu-rutu-schob-pidtrimati-ukrayinu-406389.html

А ми згадаймо, як все починалось:

22 грудня 1971 року у концертному залі телестудії "Останкіно" в Москві відбувся запис першої "Пісні року" - радянської спроби зробити телевізійний фестиваль найкращих популярних пісень.
Поміж маститих грандів на кшталт Йосипа Кобзона і Лева Лещенка з їхніми творами про трудовий і військовий подвиг будівників соціалізму виступили зовсім юні гості з Буковини - Назарій Яремчук, Василь Зінкевич і автор пісні Володимир Івасюк.
Відеозапис з концертного залу в "Останкіно", де молоді і нікому не відомі Івасюк, Яремчук і Зінкевич виконують аполітичний хіт про любов. 1 січня 1972 це показали по радянському ТБ. Так розпочалася переможна хода української естради Радянським Союзом і не тільки.
http://www.istpravda.com.ua/videos/2011/12/31/66912/

Немає коментарів:

Дописати коментар