неділя, 29 серпня 2021 р.

Гордість Буковини: Інна Гончар

 

  Інна Михайлівна Гончар- перший лауреат премії імені Івана Нагірняка. 


Перевеслом слова збагатиться доля

І забарвить щедро верховіття днів.

У долоні краю горнеться поволі

Голосом й душею світ Нагірняків!

  ( Інна Гончар «Перевеслом слова»)

 І насправді, множиться слава, вивищується пам’ять про славного сина Буковини незабутнього Івана Семеновича Нагірняка.

 На його батьківщині, в Новодністровську  цьогоріч розпочалась достойна акція – визнання заслуг послідовників письменника, журналіста  врученням  регіональної  премії  імені Івана Нагірняка. І цілком справедливим є рішення Комітету з призначення премії.

Саме Інна Михайлівна є не лише надзвичайно талановитим журналістом за  фахом, поетом за покликанням, а й достойним продовжувачем справи відомого земляка.




  Іван Семенович був не лише наставником, творчим побратимом, а й натхненником, що передбачав потенціал своєї молодшої колеги. І вона  щоденною своєю працею і на професійному посту, що унаслідувала від Івана Семеновича, і у творчості засвідчує високий  рівень. Відзнаки, які здобуває Інна Михайлівна - яскраве тому свідчення.   
 З трепетним пошанівком Інна Михайлівна невтомно популяризує творчість І.С.Нагірняка, присвячує його пам'яті власні твори, бере найактивнішу участь у заходах, присвячених письменнику.

Та не злічити й інших масових культурних заходів, автором сценаріїв, ведучою є ця талановита , красива душею жінка.Бо ті слова, які вона адресує кожному можуть зродитися лише у щирому, доброму серці. Можливо тому линуть у просторі і пісні на слова Інни Гончар.
  Шанувальники високого поетичного слова насолоджуються книгами Інни Михайлівни "За пензлем дивовижного митця", "Душі прозорої краплини", "Звучить розчулено струна". А публікацій в місцевій періодичній пресі, всеукраїнських алманахах, навіть, важко перелічити.
 Помітним здобутком стали перемоги Інни Михайлівни в літературних інтернетконкурсах в умовах пандемії. Лише у поточному році вона стала лауреатом  таких конкурсів : " Зимові свята", Букет для матусі", "Жінка матір - жінка українка", здобувши 6 дипломів у різних номінаціях - "Проза", "Поезія", "Вибір читача", що лише підкреслює, що авторка успішно володіє словом у різних жанрах. 

Довідково:
Інна Михайлівна Гончар – член Національної спілки журналістів України, лауреат обласної премії імені Ольги Кобилянської в номінації «Поезія», дипломант творчого конкурсу імені Анатолія Масловського «Кращі публікації газети „Буковина“», володар медалі «За вірність заповітам Кобзаря», фахівець зі зв’язків з громадськістю філії «Дирекція з будівництва Дністровської ГАЕС» ПрАТ «Укргідроенерго». 

  Клуб "Дебют - Читання" з особливою радістю зустрів це повідомлення. Адже вже давно Інна Михайлівна є членом нашого клубу. Тому з пієтетом  вітаємо Першого лауреата . Нехай  Ваша творчість має дужі крила, натхнення постійно супроводжує на шляху до нових вершин. Щиро радіємо разом з Вами. І нехай ця радість наповнює кожен Ваш день. Міцного здоров'я, шановна наша!



Немає коментарів:

Дописати коментар