неділя, 8 серпня 2021 р.

Красивий ювілей Лесі Шарабуряк

 


8 серпня виповнюється 60 років завідувачці відділу краєзнавства Чернівецької обласної універсальної наукової бібліотеки імені М.Івасюка 
                                   Лесі (Лариси) Юріївни Шарабуряк.
 «Успіх не приходить, його досягають тільки найбільш наполегливі працелюбні» - цей вислів американської педагогині Марви Коллінз чи не найкраще  змальовує нам портрет завідувачки  відділу краєзнавства,заслуженого працівника  культури України, лауреата    обласних премій ім. Олекси Романця та Івана Бажанського.

Чудової літньої пори, коли аромати літнього розкошування природи, щедрість її дарів тішать око і серце кожного, в цей благодатний період  в прекрасному карпатському краї прийшла у світ і наша ювілярка. Зростала серед дивовижної природи, наслухала мелодії гірських потоків, різноголосся пташиного щебету, приймала в душу велич свого краю. Дитинство Лесі пройшло в мальовничому гірському селі Білоберізка Івано-Франкіської області та степовому краї у селі Гостра Могила на Київщині. Все взяла від цих країв: гуцульську витривалість, наполегливість у підкоренні вершин (у тому числі і трудових), і широку, як степ, вдачу, щиру душу.

У 1978 році успішно закінчивши  школу в Білоберізці, обрала свою життєву дорогу, присвятивши її бібліотечній справі. Фахову освіту здобувала  в Чернівецькому культ-оствітньому училищі та Київському державному інституті культури, який закінчила з відзнакою.

Любов до рідного краю, бажання зберегти і продовжувати розвивати  надбання нематеріальної культурної спадщини, красу народної творчості, звичаїв, культури завжди були в пріоритеті діяльності  і молодого фахівця, і в подальшій роботі.

 Своїм професійним становленням Леся Юріївна щиро завдячує наставництву заслуженого працівника культури України Катерини Филимонівни Боднар, під керівництвом якої починала свою трудову діяльність на Буковині, у Вижницькій районній бібліотеці. Тож особливості  професійної діяльності на всіх її рівнях Леся осягала в гармонії з покликанням та любов'ю до природни та народних традицій. А вже по здобутті вищої освіти, працюючи в Чернівецькій обласній універсальній науковій бібліотеці ім. М. Івасюка Леся Юріївна зарекомендувала себе високо-професійним фахівцем на всіх посадах, які займала за час роботи: від головного бібліотекаря з питань координації дільності бібліотек всіх систем і відомств до завідувачки відділу краєзнавства обласної біблоітеки, засвідчивши високу комунікативну здатність. 

І сьогодні весь свій досвід Леся Юріївна спрямовує на   оволодіння новими методиками, реалізовує   бажання йти в ногу з часом, в забезпеченні сучасних запитів відвідувачів бібліотеки.  Вона цікавиться і впроваджує новинки кращих бібліотечних практик, ініціює проведення заходів, пов'язаних з популяризацією краєзнавчої літетратури. Багатьом відвідувачам пам'ятні заходи  циклу "Буковинське село на книжкових сторінках", знайомства з авторами книг і публікацій про населені пункти області.


Багато відомих в краї науковців, краєзнавців - авторів книг завдячують Лесі Юріївні фаховими презентаціями та ювілейними заходами.

А колеги області послуговуються бібліографічними і методичними матеріалами, укладеними Л.Шарабуряк, дослуховуються до практичних порад досвідченого фахівця, адже Леся Юріївна - знаний в області фахівець, відзначений державним званням 
"Заслужений працівник культури України" та користується  заслуженим авторитетом і шаною колег.

Сьогодні ми, працівники відділу краєзнавства шлемо свої щирі вітання з ювілейним днем народження! Бажаємо  творчої невтомності, нових трудових досягнень, міцного здоров'я, оптимізму і щоденних радісних подій!



 




Немає коментарів:

Дописати коментар