понеділок, 5 березня 2018 р.

Краєзнавча книжкова полиця

 До відділу краєзнавства надійшли книги, які безперечно вас зацікавлять. Це видання, про які вже відомо, вони вийшли з друку не цьогоріч. І не варто впадати у відчай, якщо ви не встигли їх придбати у книгарнях міста. Їх можна взяти  у бібліотеці, хоча шлях книги до бібліотеки не такий вже й швидкісний. Та менше з тим. Читати ніколи не пізно. Серед нових надходжень переважають художні твори в перекладі на українську мову.

 Вражає  вагомий перекладацький доробок П.В. Рихла, завдяки якому ми маємо можливість знайомитися з творами, написаними німецькою мовою.

Ім'я Інгеборге Бахман добре відоме  буковинському читачеві. На разі видання , що вийшло з друку в Чернівцях, завдяки видавництву  "Книги -XXI"  знайомить з 5-ма оповіданнями автрійської письменниці. 

Книга, відзначена Премією європейського порозуміння Ляйпцігського  книжкового ярмарку 2011,  видана у видавництві  "Книги- XXI" та  висвітлює соціальну катастрофу населення найбіднішої короннолї землі Габсбургської монархії.


Ганс Густав Адольф Гросс -декан правничого факультету університету Франца-Йозефа в Чернівцях . Про іншу діяльність, посади, науковий доробок - у бібліографічному покажчику :
Ганс Гросс:Праці вченого та література про нього - з фондів Наукової бібліотеки  Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. 
Ім'я науковця-літературознавця, книголюба, лектора, etc. Анатолія Добрянського  добре відоме  буковинцям. А от, як особистість  Анатолія Миколайович стає нам все ближчою з виходом  книги епістолярної спадщини.
Запрошуємо всіх, хто цікавиться історією Буковини знайомится з отриманими виданнями.

Немає коментарів:

Дописати коментар