вівторок, 12 вересня 2017 р.

Місто Чернівці на сторінках книг

 Фестиваль "Meridian Czernowitz "  серед численних приємних літературних подій особливо порадував, залюблених у Чернівці, новим виданням. Це книга Святослава Бакіса "Прогулки по Атлантиде", презентована самим автором. Неймовірна аура міста, яким його пам'ятають люди, народжені у ХХ столітті і є основним героєм доволі об'ємної, на 704 сторінки, книги. Родина, знайомі, буденні і урочисті події, настрої і стосунки, спілкування, переконання і практики, робота і дозвілля - все це таке знайоме і, навіть, рідне багатьом чернівчанам. Взявши до рук книгу, перегорнувши її сторінки, ви опинитесь на вулицях свого дитинства, юності. Декотрі вже переіменовані. Ви повернетеся до будинків, двориків, навчальних закладів,місць роботи і відпочинку, які теж вже майже зникли у тому, звичному вигляді, набули іншого статусу чи форм. Тобто- помадруєте Атлантидою.


ЧАСТИНА III


На превелику втіху ми маємо можливість насолоджуватися  цими спогадами, і  висловлюємо  вдячність автору, пошану скарбнику атмосфери неповторного міста  за цінний  подарунок своїм землякам.

Принагідно, зазначу, що у фондах бібліотеки є і попередні видання С. Бакіса :
 - Бакис, С.Рассказы про Роську / С. Бакис. - К. : Дух і літера, 2007. - 336 с. : ил., фото
- Бакис, Святослав.Прутский мир  : [Воспоминания о г. Черновцы: проза и стихи] / С. Бакис. - К. : Дух і літера, 2006. - 314 с. : ил., фото. 
- Бакис Святослав. Рассказики, рассказы и стихотворение -В кн. Черновицкие рассказы.- Meridian Czernowitz -2014- с.7-47

А до всього додам, що "Прогулки по Атлантиде"- це вже 5-та книга, що вийшла впродовж року, зі сторінок  яких дихають і надихають Чернівці. Про четверту  розповім у наступному пості і, навіть, поясню чому.

Немає коментарів:

Дописати коментар