пʼятницю, 23 вересня 2016 р.

Теплий вересень у "Дебюті"

Назва вересневої зустрічі дійсно відповідала тій атмосфері , що панувала  , бо зібралися не лише талановиті автори, а і щирі друзі. Спільність духовних інтересів,  доброзичлива оцінка нових творів – це постійна атмосфера, що склалася  у клубі.
 І особливістю  кожної такої зустрічі стало інтуїтивне відчуття спільної теми. 
Розпочав Володимир Каверін новою авторською піснею "Берези", і тема природи, осені взагалі і осені у Чернівцях , стала превалюючою. Аркадій Томулець знов зворушив усіх тонкою пронизливою прозою , легкою за сприйняттям, але надзвичайно глибинною за змістом про стосунки людини з братами нашими меншими. Ми вже всі полюбили його Амура і, навіть, вчимося у нього сприймати цей світ таким, який він є. З Марією Звірід пррогулялися  осіннім містом  під легеньким дощиком              ( "Чарує вальс осіннє рідне місто", "Вечірній дощ"), з Раїсою Рязановою   послухали " Музику", а потім знов звучали пісні у виконанні В.Каверіна і О.Мадея. А Володимир  цього разу познайомив ще й з власними віршами . А спогадами про насиченепригодами , цікаве дитинство з есе "Пісня" Галина Пелепюк додала ностальгійної нотки , мабуть, усім присутнім. 
Говорили і про актуальне літературне життя:  Львівський  книжковий форум, у якому брали участь А,Томулець з М.Гончаровою та поетичний фестиваль"Меридіан Черновіц". А  Діна Пугачова, ніби за замовленням, запропонувала свій  нарис за темою, навіяною  минулорічним  фестивалем.
   Рая Рязанова - художник.
А для нас ще й фотохудожник, який  фіксує  дорогоцінні миті спілкування.
Радість зустрічі

" День скороминущий", присвята М.Векслеру








Перед сольником у Києві  чернівчани першими почули " Берёзы" та "Что же мне досталось?"

В унісон розповідям моряка Каверіна В. Галина Пелепюк  читає есе " Пісня"

Співати, так співати:  
О. Мадей показує нову пісню
Даром слова Марію Звірід наділив Всевишній зповна , а вона цей поетичний дар присвятила служінню Богу і людям ."Я не соромлюсь свого Бога".
( Марія Звірід)
А наостанок хочу запевнити чернівчан: ви ніколи не скажете, що згаяли час, якщо приєднаєтеся до числа відвідувачів клубу "Дебют Читання". Ви  отримаєте насолоду від  якісної літератури, красивої, змістовної, цікавої , - такої, якої ще не вистачає серед сучасних творів.

1 коментар:

  1. Доброго дня.
    Я з задоволенням читаю Вашого блога. Чи можете мени вказати на джерело світлини, яка иого очолюе?

    З повагою,
    Ольга Іваняк (Варшава)

    ВідповістиВидалити