четвер, 7 квітня 2016 р.

Пам'ятаймо :Ольга Филипчук


7 квітня  - 60 років від дня народження
музейного працівника Ольги Филипчук (1956-2013)

" ...скільки титанічної енергії, мудрості, естетичного чуття, а скільки фізичної праці, організаторських здібностей віддала ця жінка..." щоб гідно преставити Юрія Федьковича.
                                          Л. Ковалець

Народилася в селі Кобилець Коломийського району Івано-Франківської області. Після закінчення Гвіздецької середньої школи навчалася на філологічному факультеті Чернівецького державного університету.
З 1978 року працювала у музейній сфері. Спочатку у відділі фондів краєзнавчого музею, а згодом у 1983-2013 роках –директором Чернівецького літературно-меморіального музею Юрія Федьковича.
Як науковець і організатор постійно займалася вивченням та популяризацією життєвого і творчого шляху Юрія Федьковича серед населення краю, учнівської та студентської молоді. Проводила оглядові і тематичні екскурсії, читала лекції про літературну діяльність та вшанування пам’яті письменника, організовувала пересувні виставки з оригінальних експонатів. Докладала чимало зусиль до відкриття в м. Чернівцях пам’ятника славетному краянинові та присвоєння його імені Чернівецькому національному університету.
Розроблений нею цілісний тематико-експозиційний план дав змогу по-новому представляти життєво-творчий шлях Юрія Федьковича у відкритому після капітального ремонту Чернівецькому літературно-меморіальному музеї письменника на Соборній площі, 10.
Заслужений працівник культури України (2008).
Померла 16 червня 2013 році в місті Чернівцях.



1 коментар:

  1. Шкода, коли рано відходять з життя такі самовіддані працівники на полі нашої культури. Вічна їй пам*ять.

    ВідповістиВидалити