суботу, 23 квітня 2016 р.

Новинки від "Дебюту"

  Незабутні і емоційно-насичені  2 години спілкування у "Дебюті" промайнули як лічені хвилини. Зустріч з друзями завжди жадана , хвилююча і завжди недостатня за часом. Говорити- не переговорити,а коли це стосується абсолютно нових творів, коли стаєш свідком як відкриваються нові
 грані, освоюються нові жанри  - відчуття неймовірні.
Вже вдруге знайомить нас  з прозовими творами поетеса Лариса Хомич.
Той гумор, яким дихають її новели додав таких яскравих фарб до її портрета, що ми з нетерпінням чекатимемо нових зустрічей. Не секрет, що у Лариси Дмитрівни вийшла з друку лише одна книга. І прочитати її твори можна хіба що на її сторінці у Фейсбуці. А от почути авторське виконання - лише у нас.
   "Нема обмежень досконалості"- це стовідсотково стосується творчості Анатолія Томківа.І, навіть, не стільки текстів, скільки акторського виконання. Про те, що це було неперевершено- майже нічого не сказати. Красномовніші цифри. За добу новелу "Два в одному" на авторському блозі Анатолія Миколайовича в "Букінфо" встигло прочитати 100 чоловік А першу реакцію на неї автор спостерігав саме в "Дебюті". Захват, дружній сміх - це були путівкою  для новели в добру путь до читача.
А ці дві красиві і натхненні учасниці клубу - Діна Канюченко-Пугачова і Галина Мрихіна-Пелепюк  так чудово виглядають, бо дізналися про секрет   з новели  " Три молодості жінки" від Діни  та надихнулися спогадами про атмосферу чернівецьких двориків 70-х, колориту спілкування їх мешканців від Галини.
       

 До теми міста долучилася і Алла Чобан з поезією "Намалюю тобі Чернівці". Алла стала дебютанткою у нашому клубі, хоча відвідує його часто.
Олександр Мадей , автор- виконавець цього разу зачарував власними піснями , одна з них -" Ось так і буває" на слова Олександра Гриба, уродженця Чернівців.Глибокий зміст поезій викликає відповідний резонанс у композитора - в результаті - ми стаємо свідками нових, по-справжньому достойних уваги творів.

Нові пісні з'явилися і в доробку                          ліричних поетес Тетяни Боріної (у виконанні Едуарда  Качанова) та Марії Звірід( у виконанні Тетяни. Навроцької). А нині Тетяна Георгіївна знайомила з текстом майбутньої пісні, написаної вже за замовленням - " В метро". Як завжди зворушлива поезія  Марії Звірід проникла  до глибин душі своїми присвятами матері: " Надвечір'я маминих очей" та " Ти віддав сина".
   Авторські тексти, як довела Жанна Одинська, відома 
теледиктор та автор вже 4-х книг, не обов'язково- художні тексти. Талановито підготовлене, глибоке, вдумливе інтерв'ю - теж авторська робота. Цього разу Жанна Олексіївна запропонувала нашій увазі  запис бесіди з відомим науковцем Семеном Абрамовичем  "Життя - щоденний штурм висоти". Філософські, мудрі, виважені відповіді - це грунт для роздумів нам, сучасним і добра школа для молодих журналістів.
   Закінчити на такій ноті, щоб не хотілося розходитися, як завжди допоміг майстер співу у супроводі гітари Ігор Деменчук. А чудовими фото завдячуємо
 Степанові Карачку.








Немає коментарів:

Дописати коментар