пʼятницю, 7 листопада 2014 р.

9 листопада - Всеукраїнський день працівників культри та майстрів народного мистецтва

Свято України.
          Всеукраїнський день працівників культури
         та майстрів народного мистецтва —                                                                       
                      З нагоди цього свята у Чернівецькій обласні філармонії відбулися урочистості, на яких  крайова влада відзначила кращих працівників культури та народного мистецтва.  Їх нагородили почесними грамотами та подяками. Також цього дня дипломи отримали лауреати обласної премії імені Олекси Романця, котрі зробили вагомий внесок у розвиток краєзнавства та збереження культурної спадщини Буковини. 

                 Культура є невід’ємною частиною життя цивілізованого світу.
"Культурні процеси і явища відрізняються складністю і багатоплановістю. Тому у сучасній науці нараховується декілька сотень визначень культури. Деякі з них широко відомі: культура — це сукупність досягнень людства; все багатство матеріальних і духовних цінностей; це інтегральний образ, що об'єднує науку, освіту, літературу, мистецтво, мораль, уклад життя при визначальній ролі світогляду."- так визначає поняття "КУЛЬТУРА" Вікіпедія. 
Але при всій різноманітності визначень - незаперечним є те, що всі надбання нематеріального багатства , яке створило людство зберігаються в КНИЗІ.  Саме вона, книга, є початком і основою науки, мистецтва, моралі, способу життя і т.д.Тому ми, бібліотекарі, вітаємо всіх працівників культури та народного мистецтва, своїх колег бажаємо і далі йти до нових творчих вершин рука об руку з книгою

Немає коментарів:

Дописати коментар