понеділок, 5 вересня 2022 р.

Дорогоцінний "Meridian Czernowitz Books "

 

Чернівці завжди вміли приємно дивувати. Одними із таких вражаючих приємностей є сюрпризи "Чернівецького меридіану". Цього разу створенням нового бренду " Meridian Czernowitz Books& Jewellery". Чому? Бо " Книга є на рівні діамантів" - так пояснив свою ідею створення мерчу* С.Померанцев: створювати ювелірні прикраси за книгами. Бо, виявляється, книгу цілком можна поєднати з вічною цінністю. Першим комплектом став гарнітур: браслет, ланцюжок, підвіска, каблучка у білому і жовтому золоті, створені за мотивами книги Ігоря Померанцева "Пізній збір" . Це авторська робота, унікальна у своєму задумі і виконанні. Святослав Померанцев, засновник, дизайнер та архітектор виробів. А втілили цей фантастичний задум інженери з мікромеханіки, розробники конструкційної складової та виробники прикрас Артур Балицький та Звіаді Джіркмелішвілі. У готовому виробі - характерний звук замка та його форма у вигляді пера.Що нам і продемонстрував на презентації Артур Балицький.
Фото Євгенія Напуда, запозичене із сторінки С.Померанцева
Про цей проект, перший його виготовлений комплект та подальші підготовлені чернівчани дізналися від самих авторів. В той час, коли Артур Балицький знайомив з особливостями кожного виробу, Святослав зосередився на дизайнерському оформленні упаковки, у якій і будуть зібрані прикраси. Закономірно- у вигляді у вигляді книги. Лицьова сторона боксу вже має довершений вигляд: копія обкладинки книги "Пізній збір", то зворотній бік створювався на наших очах.





"Пізній збір" - вже завершена робота, а в процесі наступні. Святослав Померанцев трохи "провів нас лабораторією " створення каблучки за твором Ірени Карпи " День усіх білок". Дещо з особливостей ми побачили на екрані у вигляді слайдів. Одне скажу : дорогоцінності знають, як сховатися. Адже діаманти з рубінами не завжди полюбляють публічний огляд.




У майбутньому на поціновувачів очікують колекції за творами "Лексикон інтимних міст" Юрія Андруховича, "Тамплієри" Сергія Жадана, "Орден мовчальниць" Катерини Калитко.
Закономірно, що організатори обирають книги авторів, постійних учасників "Меридіан".


*«мерч» (merch) — це розмовне скорочення від англійського merchandise, що означає «товар». Зараз так називають будь-яку продукцію з символікою організації або відомої персони, яку розповсюджує сам власник цієї символіки або в безпосередній асоціації з ним.


Немає коментарів:

Дописати коментар