пʼятниця, 28 травня 2021 р.

День краєзнавця . П'ятиріччя з подарунками.

28 травня -Всеукраїнський день краєзнавства. Вже вп'яте  всі, хто не байдужий до історії свого народу, роду відзначають цей день. І фахові  краєзнавці, що професійно займаються науковими дослідженнями, і ... практично всі. Бо, мабуть немає людей, яким було би байдуже до світу, в якому живемо. А це і є краєзнавство. Нам, працівникам відділу краєзнавства щоденно це доводять читачі, що звертається до друкованих джерел: чи  то з питань історії, науки, економіки, природознавства, спорту, медицини, мистецтва чи літератури краю. Приємно спостерігати і в соціальних мережах підвищення інтересу до відомих і маловивчених питань, стосовно архітектури Чернівців, ролі історичних постатей Буковини, адже історія, саме Буковини - унікальна. До них додаються нові імена авторів художніх творів. Та і наш клуб "Дебют-Читання" спрямований саме на підтримку творчості  наших, місцевих авторів. Але про вчорашню зустріч - трохи згодом.

 Сьогодні висловлюємо слова подяки Аркадію Моісею.

 Досить символічно, що саме напередодні нашого всезагального свята ми, бібліотека і ви, читачі отримали авторський подарунок. Аркадій  Євгенович Моісей - заслужений учитель України, відомий краєзнавець і, не менш відомий мандрівник, автор книги "Вчитель перипатетик" особисто завітав, щоб зробити цей подарунок.

 Ми вдячні Аркадію Євгеновичу і за той внесок до скарбниці краєзнавства, і за подарунок. Познайомтеся зі змістом, щоб переконатися, які цікаві мандри сторінками книги нас усіх очікують.



 


Книга ілюстрована фотографіями автора.


   То ж з Всеукраїнським днем краєзнавства нас усіх!

Немає коментарів:

Дописати коментар