вівторок, 13 серпня 2019 р.

Гордість Буковини: вітаємо лауреатів премії ім.Олекси Стратоновича Романця


Нові імена відомих особистостей на теренах культури Буковини  поповнили славну когорту лауреатів обласної  премії імені Олекси Романця. За розвиток краєзнавства та збереження культурної спадщини Буковини високого звання удостоєні :

Іванна Рудько, завідувачка редакційно-видавничого відділу Чернівецької обласної  універсальної наукової бібліотеки імені Михайла Івасюка  у номінації "За  публікацію наукових, науково-популярних та публіцистичних праць, статтей з краєзнавчої проблематики, за популяризацію історії та культури". Вклад Іванни дійсно вагомий: всі видання обласної бібліотеки відредаговані саме І. Рудько. Особливо варто відзначити її роботу над покажчиком "Олекса Романець. Біобібліографічний покажчик. До 85-річчя від дня народження українського письменника, літературознавця,фольклориста, краєзнавця" ( 2006 р.)

Валентина Бордіян, завідувачка відділу етнографії та експозиції Чернівецького обласного музею народної архітектури та побуту у номінації "За створення музеїв, стаціонарних експозицій, виставок на основі досліджених, науково описаних та взятих на облік історико-краєзнавчих, етнографічних, мистецьких цінностей".

Домна Коваль (Тамара Коваль), керівниця народного аматорського вокального гурту "Козацька  берегиня" Центрального палацу культури міста Чернівці у номінації "За збереження і відродження нематеріальної культурної спадщини Буковини"

 Щирі вітання усім лауреатам. Гордимося вашими здобутками та бажаємо нових творчих досягнень!















1 коментар: