четвер, 29 листопада 2018 р.

"4 роки разом "- "Дебют" у Чернівцях і для Чернівців.

4 роки, а це 50 зустрічей, це нові твори, нові емоції, якими ми живемо від зібрання до зібрання. За цей час написано багато творів, автори набули популярності, з'явилися їх публікації в пресі, у окремих авторів вийшли з друку і готуються нові  книги, відбулися інтерв'ю в ЗМІ,  а клуб розширив коло друзів.  А ще у нас є традиція - у річницю клубу збирати наших друзів у більш широкій аудиторії, ділитися своє творістю. Вже вдруге  гостинна  Мистецька  вітальня "Місце зустрічі" Центрального палацу культури надає нам таку можливість. Надзвичайно теплий зал, щирі очі і відкриті серця .
Відчувається, що і учасники і відвідувачі - на одній хвилі. А вона, хвиля, вмістилася у  у рядках поезії Раїси Рязанової :
"...місто  - наш друг і спіавтор
І вічне джерело тем..."
Олег Віксіч  підхопив цю тему , звертаючись і до чернівчан, які проживають нині по всьому світу, віршем " Ви приїжджайте у Чернівці".
У обох поетів  були і подарунки - поетичні присвяти "Дебюту". Були вітання і від шанувальників з - поза меж Чернівців. Були квіти і зізнання в любові "Дебюту".

Звучали і нові  твори, і ті, що вже полюбилися шанувальникам літературного слова. Звучали і поезія, і проза, і авторська пісня. Зі сцени линули і злободенні серйозні теми, і гумор.  Бо наші автори - багатогранно обдаровані. Їм до снаги писати і для дорослих, і, що значно складніше - для дітей.
Саме світ дитинства, з якого ми всі родом, і який пронесли у своїх душах світлим і оптимістичним стали темою виступів  Сергія Гакмана, Галини Мрихіної - Пелепюк, Наталії Куконіної  і Аркадія Томульця.( Звісно, це не єдина тема, з якою виступали наші учасники.)Сподіваюся, згодом буде відеозапис всієї програми і ми зможемо ще раз повернутися до цих приємних хвилин співтворчості.Адже сприймати, відчувати -це також талант.
.




 Короткими, але дуже глибокими  спостереженнями за плином часу і людини у ньому  ділився Сергій Воронцов.
Поетичною лірикою обдаровували Ольга Васкан 

                                                         і Тетяна Боріна.
А молоді поети, як завжди, вразили зрілістю і глибинним змістом їх поезії. У різних стилях і різних темах вони були довершеними.
 Олег Осташек
" Є у моїх пісень світло" - це початок авторської пісні Діни Канюченко-Пугачової. Але саме ці слова можуть бути епіграфом пісенної авторської  творчості усіх учасників. Бо в програмі художнє читання вдало чергувалося з піснею. І від пісні ставало особливо святково. А дарували нам його Олександр Мадей, 
Лариса Бєлова
і Діна  Канюченко-Пугачова.
Дінин неповторний вокал міг би бути окрасою найбільшої сцени. А сьогодні він звучав для чернівчан. Особливо приємно, що у ми були свідком прем'єри саме Діниного виконання пісні "Пані любила каву", а автори її, теж учасники "Дебюту"- Іванна Стеф'юк та Володимр Кавєрін і на відстані відчули цю позитивну енергетику. 
     
І ще додам- керувати творчістю неможливо. Але об'єднувати творчих людей, та ще й бути ведучою програми - таки приємно!  Особливо, коли уроки конферансу дає такий талановитий Аркадій Томулець.
( відповідали за атмосферу в залі - Директор ЦПК Олександр Мадей  , модератор клубу "Дебют"  Ольга Серебріян , автор поезії, прози, актор, художник Аркадій Томулець)

За фото подяка Мирославу Герецуну.

Немає коментарів:

Дописати коментар