середу, 18 квітня 2018 р.

Нова книга про Чернівці

Зустріч з новою книгою, особливо довгоочікувана.  нагадує зустріч із добрим другом. "Чернівці в деталях", книга укладена Антоніною Вишневською стане ще однією  золотою сторінкою  історії  міста. Вона вже зайняла своє місце на полицях краєзнавців, вона стане гарним подарунком для гостей Чернівців. Вона презентуватиме столицю Буковини і в зарубіжжі.
А "Діалоги з автором", членом Національної спілки краєзнавців України,  стали ще однією подією, яка наближає книгу до читача.
Атмосфера дружньої, теплої розмови про створення  першої книги, її структуру,  відбір матеріалу з масиву напрацьованого, спонукали до вільного спілкування. Діалоги відбулися. Бо  на зустріч з Антоніною Вишневською прийшли справжні краєзнавці, закохані у своє рідне місто, люди, які докладають свої зусилля до збереження особливостей  його неповторної архітектури, мандрують віддаленими вуличками, фіксують ті деталі, про які знають далеко не всі чернівчани і, які на жаль можуть зникнути, коли не привертати увагу спільноти  до необхідності  збереження  і потреби передати  нащадкам місто таким , яким отримали його ми.
 Антоніна Вишневська зрупувала матеріал у 11-ти тематичних розділах, у яких історичні довідки проілюстровані авторськми фотографіями.




Були запитання і щирі відповіді, були доброзичливі побажання і взаємне задоволення від особистого знайомства з автором  і спілкування. Були цікавинки з ситуацій при проведенні зйомок. І  були фото- слайди авторських робіт Антоніни, бо вона відома багатьом чернівчанам
саме за високопрофесійними фотороботами.Звісно, що не все напрацьоване увійшло в книгу.
  Залишилась гордість, що маємо таку небайдужу молодь. І є нова книга, яку , впевнена, "зачитають" відвідувачі бібліотеки. І щирі побажання автору нових книг, нових перемог!

Немає коментарів:

Дописати коментар