четвер, 24 листопада 2016 р.

"Дебюту " - 2 роки

Ми стали вдвічі старші, і вдвічі скоротилася назва клубу : "Дебют Читання"  вже перетворився на "Дебют", бо об'єднав не лише літераторів, а й талановитих у  різних жанрах людей.
Для кожного день народження - свято. А свято завжди хочеться провести по-особливому, розділити його  із щирими друзями. Користуючись  досвідом минулорічного  святкування першого року "Дебюту", із задоволенням прийняли   запрошення від мистецької світлиці "Місце зустрічі" центрального палацу культури. Її господиня Лариса Бережан дуже тепло зустріла і представила учасників "Дебюту" чернівчанам, які завітали на гостину. І від того початку ми відчували  добру енергетику залу,  що відкрито і доброзичливо  сприймав  творчість талановитих авторів.
 Звучали одновірші Олександра Мадея, і чудові пісні, написані на слова чернівецького  киянина О.Гриба. Олександр на 2 години змінив статус директора Палацу на учасника "Дебюту"  і розпочав нашу імпрезу на високій ноті.

А далі  усі  поринули у атмосферу  осінніх старих добрих Чернівців ...
                          і не тільки.
Мандрували у часі, до чернівецького дитинства
з Галиною Мрихіною-Пелепюк. По-доброму сміялися, згадуючи знайомі ситуації. А "Пиріжкова" на розі вул. Української, майже знакове місце для кожного чернівчанина, без сумніву викликала справжню ностальгію у всіх присутніх.




Автори -виконавці  Світлана Шаханова, Володимир Кавєрін та  Ігор Деменчук гарною поезією і авторською піснею додавати емоційності  поетичним читанням 
Марії Звірід : вірш "Місто моєї любові" написаний від імені емігрантки,
Олега Осташека  з віршами "Серце Ісуса" , "Синтез" із  циклу "Прут",
Тетяни Боріної: "Закоханий художник", "Джоконда"
Раїси Рязанової з сюрпризом: поезією-присвятою "Дебюту" та  ще двома найсвіжішими , вражаючими  вишуканістю поезіями.
  Органічно звучала проза . Іванна Стефюк проникливо  читала уривок з роману "На хітанці"

А Діна Пугачова-Канюченко була  неймовірно артистичною у поезії, прозі і пісні.
Голоси Володимира Кавєріна і Діни настільки злилися , що маємо сподівання на новий успішний  дует в майбутньому. А "винні" у всьому "Риби" нашої чарівної Мольфарки, Іванки Стефюк.

Талановитий у різних мистецьких жанрах, чия енергія і вогник здатен розбудити  найкращі якості людських  душ, знайомив з різними стилями поетичного слова, був і співаком, і впродовж всієї програми демонстрував  високий рівень конферансу 
Аркадій Томулець
  
А ми пересвідчилися  у правильності  постулату про об'єднавчу силу мистецтва. 
Переконалися , що число наших щирих друзів зросло. І ми цьому раді.

Немає коментарів:

Дописати коментар