вівторок, 12 січня 2016 р.

Ювіляри року : Михайло Поляк

75-річчя Михайло Петрович  відзначає 12 січня. Цього дня 1941 року він народився на хуторі Фошки на Путильщині. Добре знаний на Буковині краєзнавець, автор краєзнавчих книг,поет, літературознавець, громадський діяч, член Національної спілки журналістів України. Послужний список надто вагомий, щоб перераховувати всі його набутки.Детально запрошуємо ознайомитися з ними у електронній версії видання обласної бібліотекиім.М.Івасюка "Пам'ятаймо! Знаменні і пам'ятні дати .2016 ". За довгі роки плідної праці став лауреатом ряду обласних премій: Фонду пам'яті журналіста Григорія Шабашкевича, літературно-мистецької премії імені Івана Бажанського і зовсім недавно, у 2015 році отримав премію імені Дмитра Загула .
 Досить вагомий і творчий доробок Михайла Петровича. Всім, хто цікавиться історією і видатними постатями краю,суттєво допоможуть дослідження Поляка М.П. , які є у фондах нашої бібліотеки:  "Вижниччина -ворота Карпат", "Календар буковинців в іменах","Календар кіцманчан в іменах","Календар заставнівчан в іменах", "Кіцманщина. ЇЇ минуле і сучасне", "Мілієве народжує таланти".На часі Михайло Петрович працює над наступними виданнями з історії Заставнівщини і Сторожинеччини. Є у його доробку і фольклорно-поетичні збірки, цікаві популярні видання побутового спрямування.
   То ж у день народження вітаємо ювіляра і бажаємо ще довгої плідної праці, високого читацького попиту , наснаги і як справжньому гуцулу - міцного здоров'я від рідних Карпат.


 А ми запрошуємо  всіх ознайомитися з книжковою виставкою-персоналією "Неспокій краєзнавчої душі", присвяченою  ювіляру, що експонується у краєзнавчому відділі біблотеки

Немає коментарів:

Дописати коментар