неділю, 10 травня 2020 р.

Знайомство зблизька 3 : публічність.

Поки діють умови карантину, ми не можемо запросити вас до бібліотеки на наші масові заходи. Але я запрошу вас на віртуальну екскурсію. Бо з попередніх постів може здатися, що ми зайняті суто паперовою роботою. Однак, ні. Щороку відділ проводить багато масових заходів. На жаль, я знову використаю фото лише з власного альбому.
А тим часом, всі, хто захоплюється краєзнавством, може зустрітися з найвідомішими авторами і наукових, і художніх книг, знаними митцями, як говориться, наживо, а іноді  - і в скайпі.
А спектр наших масових заходів різноманітний.  Дуже багато нових книг чернівецьких авторів почали свій шлях до читача саме з  наших презентацій








Це і творчі індивідуальні програми одного автора, осрбливо, коли автор- різнобічно обдарована особистість.

І не лише літературні заходи ми готуємо для вас. Частими гостями на творчих зустрічах є наші видатні митці 
 

А ще ви можете стати учасниками унікальних презентацій : підготовлених, але ще не надрукованих книг.

      Так ми "наперед прочитали" фрагменти  з книг з Юрієм Чорнеєм про Петера Деманта, з Олегом Осташеком гортали сторінки книги, яку ось-ось очікуємо з друку -"Гонитва за хрестом".
А чого варті зустрічі у клубі "Дебют Читання"! Це дійсно  магічно: присутні першими слухають щойно написані і не опубліковані тексти. Автори - члени клубу  надзвичайно талановиті, хоча література - не основна їх діяльність. Клуб діє більше 5-ти років і розповідати про нього можна багато. А краще - знайомтеся з творчістю учасників у загальнодоступній групі на  фейсбуці  https://www.facebook.com/groups/173741486600486/?ref=group_header
Майже всі новели,що з часом ввійшли до книги " На перелазі" Анатолія Томківа ми прослухали в клубі.Так само і інші озвучені твори  авторів  згодом отримують життя в книгах


Досить часто на зустрічах  звучить і  авторська пісня. 
        Одне додам: наші зустрічі зовсім не формальні, а жваві, цікаві, невимушені. А особливо нам подобається запрошувати  гостей міста, чиї імена - це вже привід поспішати на зустріч.

 Власта Власенко (Івано-Франківськ)

Вікторія Абукадум (Йорданія)
Великий пласт літератури  у фонді нашого відділу представлений книгами  з історії окремих населених пунктів області. Саме це викликало до втілення  надзвичайно  цікавого  проекту "Буковинське село на сторінках книг", на заходи в рамках якого запрошуються автори видань, герої з їх сторінок. 
 Одним із останніх таких - був захід, приурочений виходу книги Миколи Семенюка "Про Рогізну з любов'ю".

Окремим з видів нашої діяльності  - є експозиційна робота. Ми готуємо для ближчого візуального ознайомлення з книжковим масивом різноманітні книжкові виставки. Проходячи до нашого відділу ви помічаєте скляні вітрини. ( Та й майже на всіх попередніх фото видно їх фрагменти). Зверніть увагу, тематика викладених там книг постійно змінюється. Розмаїття видів виставок -досить широке.
 Це і виставки-персоналії,
Письменниця Галина Тарасюк біля персональної виставки.
І виставки книжкових новинок, і тематичні.
Виставка книг членів клубу
.
Тематична виставка-присвячена дню народження Юрія Федьковича.
Авторська виставка-презентація (поетка  В.Буняк)

 А можемо вийти й на вулицю.

.
  Ювілеї письменників, громадських діячів, митців, визначні дати в історії Буковини  - це також нагода запросити вас на захід відділу краєзнавства. Я не беруся зараз називати імен всіх бенефіціарів, але запевняю: жодного нецікавого, формального,беззмістовного заходу ми вам не запропонуємо. І якщо у вас є креативні ідеї , приходьте,пропонуйте, що саме цікаво для вас. Разом подумаємо, як їх реалізувати.






Немає коментарів:

Дописати коментар