середу, 28 березня 2018 р.

Перший весняний "Дебют"


Перший весняний "Дебют"   відбувся у незвичний день, а у  міжнародний день театру. Мабуть, це і визначило ауру зустрічі . Вона була наповнена  флюїдами творчого  піднесення, акторства у авторському виконанні, яке притаманне чи не кожному учаснику клубу. Ну і, закономірно, що тема весни і театру превалювала у поезії Т. Боріної "Театр", "Так, світ - театр", "Березень"; О.Васкан "Весна. Чекаємо дарунків", Р.Рязанової "Театр- чаклунство", "Про дивності весни", "Весняний неспокій"

.















Софія Березіна, яка нещодавно презентувала третю книгу серії "Євреї Буковини. Славетні імена" на прохання присутніх познайомила із статтею з книги про Петра Драйшпіца, відомого в літературних колах своїм  гумористичним доробком.



Всім відомо, що найкращі актори - діти. І щоб писати для дітей треба бути особливо обдарованим, глибоко поринати у світ дитинства. Цим даром чудово  володіє письменниця Наталя Куконіна-Самойленко.  І нас, дорослих, по-справжньому зачарувала віршами для дітей, бо її стиль - надзвичайно прийнятний для дитячого сприйняття, гри, запам'ятовування: Легкі і  грайливі "Вірші", "Пісні дощів". А ще поділилася і запропонувала всім спробувати  оволодіти новими прийомами у віршотворенні, "підглянуті" у відомої дитячої поетеси Ренати Мухи. Її власні, розвиваючі  "Мухо-мовки" -"Он правду говорил в глаза..", "Ели", "Кто кого догнал?", "Урок", "Ноги", "В инстаграмме" та "Сумно-мовки"-"Оса", "Куда смотрит мама" - вже лиш назви свідчать про широке коло охоплення тем, що відображають світ сучасної дитини.
Авторка сама надзвичайно творча і смілива в творчих експериментах: " Пісню про людожера", яку експромном виконала професійна співачка Лариса Бєлова на творчому вечорі Н.Куконіної тиждень тому, Наталею створена в 4-х варіантах. Один з них вона виконала а-капелла, чим засвідчила ще одну грань свого таланту.
 Тема дитячих віршів дуже близька і Аркадію Томульцю, який своїм циклом "Шортики", виконаним у січні на творчому вечорі, також взяв у полон і музикантів. Вони вже покладені на музику  та виконані на сольному концерті І.Деменчука.
  Аркадій з Наталею добре обізнані з творчістю авторитетних дитячих авторів, про що в невимушеному спілкуванні обговорювали. Аркадій Кузьмич талановитий не лише у творчості, а і в підтримці обдарованих  друзів. Він познайомив  нас з поезією лікаря-кардіолога з Вижниці С. Карташова, щиро захоплюючись його поетичними здібностями.

А з власних творів читав і глибоко-філософську  поезію "Мого життя пройшла уже третина...", і оповідання " Тибетська медицина".А ще  Аркадій Томулець додав атмосфері особливого настрою  низкою цікавих спогадів з власного життя, з гумором і артистично ділився перипетіями   його закордонних поїздок.

Постійні відвідувачі "Дебюту", слухачі - вони теж члени клубу і з задоволенням розділили тепле, безпосереднє спілкування "поза текстами", яким цього разу вдалося насодитися вдосталь- час дозволяв, а настрій того вимагав: День театру ж! І як резюмував А Томулець : "Неправильно- коли треба боротися за життя. Правильно-  жити!"
  Живіть, творіть, приходьте слухати по-справжньому талановитих наших авторів.  
         А за фото незмінно дякую нашій сонячній Р. Рязановій.
                                                         

Немає коментарів:

Дописати коментар