середу, 21 березня 2018 р.

Невипадкові зустрічі-2 .Наталія Куконіна













Всесвітній день щастя і переддень Дня поезії був по-справжньому і щасливим , і поетично-казковим. Зустріч з талановитою письменницею, яка завойовувала призові місця міжнародних літературних конкурсів подарувала багато позитивних емоцій.
А це - складова щастя.
 Півтори години пролетіли миттєво, ми відчували щасливий світ дитинства через поетичні  і казкові  твори Наталії Куконіної.


Бо й потяг до прекрасного у п.Наталії розвинувся теж з самого малечку, адже зростала у творчій родині. Сусідом  в будинку був поет Йосип Курлат. А першим поетичним творам ставати на ноги допомагав незабутній Микола Палагута.
 Володіючи неабияким артистизмом, письменниця вводила нас у світ дитячих інтересів через вірші "Весно, починайся!", "Жираф", "Котлети", "Чем пион не чемпион?", "Над Парижем", "Перегрілось сонечко", "Я в річку залізла і стала рікою"...Бо присутні у залі батьки відчули силу розвиваючої творчості авторки. Використовуючи гру слів, творячи 3-ма мовами, письменниця  і сама поринає у світ дитячого пізнання. Вона відчуває саме ті точки дотику до дитячих сердець, які  відкриваються назустріч.


Цікавою особливістю наших зустрічей є сюрпризи, підготовлені друзями. Вони щоразу додають яскравості і щирості кожному заходу. На фото зафіксовано момент, коли автор вперше тримає в руках свою нову книгу. Художниця Раїса Рязанова, що надала текстам візуалізації, збагатила їх кольорами завітала на зустріч з макетом майбутньої книги.І здавалося, що й запах шоколаду витав у повітрі. І ми були першими, хто її побачив і очікуватиме виходу з друку всього тиражукниги "Олексійко в Шоколандії". 
"Людожер"- експромт від відомої  співачки Лариси  Бєлової , з якою у п.Наталії  давня дружба і, як виявилось, спільна творчість. 
  Багатогранність творчості Н.Куконіної - не лише у жанровому різноманітті, а й у здатності писати для різних вікових категорій. Дорослу, особливо жіночу частину аудиторії захопив "карнавал" образів з  поетичного циклу "Вірші про Прекрасну Даму", де героїні були і різнокольоровими, і паперово-металевими, і міняли громадянства - Дама з Амстредама, Страсбурга, і були Дамами з колоди гральних карт.


Інформація про автора : Автор поетичних збірок "Ex Libris", (Італія, 1994) "Зорі з нами" (Чернівці, 2001),  "Вікно у казку" Чернівці, 2003), "Вибрані твори"  (Чернівці, 2015), учасниця проекту "Червона поетична книга України".
Лауреат та дипломант міжнародних літературних конкурсів : премія ім. Ольги Бешенковської- 2014 ( Німеччина);.Корнійчуковська премія -2015; 1-е місце в конкурсі "Русский стиль" ( 2015- м. Карлсруе, Німеччина)
  Керівник проекту "Гуманітарна інтелектуальна допомога дітям-сиротам" при Дитячому фонді України

Немає коментарів:

Дописати коментар