середа, 8 квітня 2015 р.

Книги з Буковини на Книжковому арсеналі

На Книжковому Арсеналі , який відбудеться в Києві 22-26 квітня 2015 року

 Міжнародна літературна корпорація MERIDIAN CZERNOWITZ представить
  книги буковинських авторів:

 Бойченка О." Більше/ менше " ( Презентація книги вже відбулась в Чернівцях в  Літературному Целанівському центрі і вже показала  неабияку читацьку зацікавленість )

Про книгу : "Роль інтелектуала в Україні та світі, сенс іронії, нацистський і комуністичний тоталітарні режими в зображенні Тадеуша Боровського і Ґустава Герлінґа-Ґрудзінського, Тарас Шевченко очима Григорія Грабовича, Іван Франко очима Ярослава Грицака, Леся Українка очима Оксани Забужко, Юрій Андрухович очима Карла-Йозефа Цумбруннена, а також Майдан і пореволюційна розгубленість, примирення з Польщею і війна з Росією, Крим і Донбас - неповний перелік тем, більшою чи меншою мірою порушуються у цій збірці."- повідомляє модератор презентації , прес секретар MERIDIAN CZERNOWITZ   Лілія Шутяк. 

 

                                                            та
Кожелянка В. "Колір серпня", 
збірку хоку . Це вже третя (після романів «Ефіопська Січ» і «Діти застою») посмертно видана книжка Василя Кожелянка. Серпня в його віршах справді багато: і жовто-зеленого, із запахом м’яти; і синього, як небо, далекий ліс і близькі очі; і спекотного, що висушує не лише прозору росу, а й темно-червону кров; і страшного та великого – напередодні так і не пережитої осені. Серпнем усе починається й серпнем усе закінчується.

"‬Це буде надзвичайна книга...‭ ‬Книга серця,‭ ‬– вважає‭ ‬письменниця Христя ВЕНГРИНЮК.‭ ‬– Упродовж двох останніх років життя Василь надсилав мені свої вірші в смс.‭ ‬Тим самим хотів навчити мене поетичному слову як мій редактор.‭ ‬Всі вірші я виписувала,‭ ‬і вони стали єдиним рукописом.‭ ‬Хоча деякі вірші Василь надсилав ще й Юлі Косівчук,‭ ‬бо вони товаришували.‭ ‬Рукописи Кожелянка зберігалися у мене шість років.‭ ‬Я про них говорила з товаришами-видавцями Василя,‭ ‬але певно так повинно було статися,‭ ‬що лиш тепер світ побачить цю неймовірну книгу.‭ ‬Великого письменника вже немає,‭ ‬а книги виходять...‭ 




Немає коментарів:

Дописати коментар