четвер, 30 квітня 2015 р.

Гордість Буковини!

 Чернівчани знову і знову доводять, що Буковина насправді край, який рясно викохує таланти. Сьогодні команда  Meridian Czernowitz  повідомила надзвичайно приємну для  чернівчан і всіх Українців новину :чарівна, красива, талановита " Куратор фестивалю Євгенія Лопата  отримала премію "Молодий європеєць року". Це справді велике досягнення, оскільки згадану нагороду ніколи не отримували українці. Окрім того, Євгенія є наймолодшою лауреаткою за всю історію премії. Ми тобою пишаємося!"
Пишаємося і ми, тобто "Магія Буковини", пишаються всі краяни .Раді за тебе, Женю. Бажаємо і надалі завойовувати нові вершини: нехай злет буде стимулом і повниться плідними результатами в майбутньому,
 Довідка від першоджерела -

Young European of the Year

Євгенія Лопата ще з шкільних років була політично і соціально активною у своєму рідному місті Чернівці. Вона переконана, що культура та мистецтво є середовищем , яке об’єднує та згуртовує людей. У  18 років вона стала директором відомого міжнародного фестивалю поезії  Meridian Czernowitz. Ця громадська  робота засвідчила високий рівень молодого менеджера в галузі культури України. Одним із основних досягнень стало проведення нею «Поетичного туру  2014 : Австрія, Україна, Польша та Німеччина». Тур побудував  поетичний і художній міст між Україною та Європою з акцентом на зміцнення  (і значення) європейської культури в Західній та Східній частинах України. Прагнення Євгенії  продемонструвати європейським авторам  поточну ситуацію в Україні  та залучити  їх до відкритого обговорення  шляху за сприйняттям та бажаннями українців. Євгенія переконана , що у боротьбі проти іноземних інтервентів культура і мистецтво є найефективнішою  та довготерміновою зброєю .     
http://schwarzkopf-stiftung.de/en/awards/junger-europaer-des-jahres

Немає коментарів:

Дописати коментар