понеділок, 21 липня 2014 р.

Буковинка  Ірина Вікирчак візьме участь  у 5 літній  літературній школі


Іри́на Вікирча́к — поетеса, перекладачка,культуртрегер. Колишній директор фестивалю «Meridian Czernowitz» (до 2013 року) Переможець конкурсу творів молодих авторів «Чисті роси», авторка поетичної збірки «Розмова з ангелом» (2005). Твори публікувалася у альманахах «Перші ластівки», «Буковинському журналі», журналі «Радар», «Альманасі поезій та перекладів ІІ Міжнародного поетичного фестивалю Meridian Czernowitz» Учасниця XXI Міжнародного поетичного фестивалю Меделлін (2011, Колумбія), ІІ Міжнародного поетичного фестивалю «Meridian Czernowitz» та Шостого Літературного фестивалю у Львові (2011). Поезія перекладена англійською, німецькою, польською та іспанською. Викладала англійську мову в Чернівецькому національному університеті ім. Ю. Федьковича

                  

.V Літня літературна школа: прийом заявок розпочато

11-16 серпня в Карпатах відомі українські письменники та видавці поділяться секретами успіху в літературі з авторами-початківцями. «Центр літературної освіти» оголошує прийом анкет на ювілейну V Літню літературну школу. Реєстрація учасників триватиме до 25 липня включно.
litshkola
Для молодих літераторів лекції читатимуть досвідчені письменники, директори видавництв, літературознавці та критики: Тарас Прохасько, Мар’яна Савка, Юрій Винничук, Маріанна Кіяновська, Ростислав Семків, Антон Санченко, Завен Баблоян та Ірина Вікирчак. Іноземний гість-лектор – Юстина Чеховська (Польща).
На V Літній літературній школі вчитимуть та розповідатимуть: як писати якісні тексти, як відбувається творчий процес, як знайти своє місце в літературі, як знайти власний стиль, мову і тему, як створювати сюжет і героїв. Також лектори окреслять основні тенденції розвитку книжкового ринку і літературної сфери, правила ефективної співпраці з видавцями і мас-медіа, яких помилок уникати авторам-початківцям і т.д.
Програма Літшколи складається з 32 годин лекційних та практичних занять. Також учасники виконуватимуть творчі завдання, і братимуть участь у літературних вечорах.
Молоді прозаїки та поети, які хочуть з 11 по 16 серпня навчатися літературній майстерності в комплексі «Скеля», що в селі Микуличин, Івано-Франківської області, мають заповнити реєстраційну анкету.

Немає коментарів:

Дописати коментар