пʼятницю, 5 жовтня 2018 р.

Гордість Буковини : лауреати муніципальної премії


28 вересня 2018 Визначено переможців цьогорічної муніципальної відзнаки імені Антона Кохановського 

Рішенням виконавчого комітету затверджено список переможців муніципальної відзнаки імені Антона Кохановського. 

  Особливо приємно, що серед лауреатів премії є чернівчани,які вносять постійний  вагомий вклад у збереження історії краю, доповнюють її новими відкритими фактами і іменами-  краєзнавці, митці, письменники.

         У номінації  «Краєзнавча розвідка року» – Сергій Осачук, Тетяна Дугаєва, відомі в Чернівцях дослідники історії минулого нашого міста. Їх перу належить чимало наукових розвідок, краєзнавчих замальовок з життя і побуту  чернівчан австрійського і румунського періодів .



–    У номінації  «Журналістська знахідка року» – Оксана Драчковська, журналіст, телеведуча, письменниця, перекладач. Здобула дві премії в літературному конкурсі «Коронація слова», отримала спец відзнаку «За найкраще інклюзивне оповідання для дітей» «Зайчик-Нестрибайчик і його смілива мама», перекладає оповідання відомої буковинської письменниці Маріанни Гончарової, популяризуючи Буковину і зокрема Чернівці для україномовного читача.   



  – У номінації «Мистецький тріумф року»Лев Фельдман, засновник і диригент Оркестру єврейської музики, Заслужений діяч мистецтв України, лауреат премії ім.С.Воробкевича, диригент і викладач училища мистецтв. Минулого року оркестр під керуванням Льва Фельдмана презентував Чернівці на симпозіумі в Німеччині, присвяченому 20-річчю підписання угоди про культурне співробітництво між Румунією, Німеччиною, Україною та Францією.


Когорту заслужено відзначених муніципальною премією імені Антона Кохановського поповнили і представники інших галузей, які своєю працею здобули шану  серед чернівчан.
- У номінації «Місцева ініціатива року»– Дмитро Ткачук, засновник та директор БФ «Інститут психології сучасної культури», безкоштовно надає психологічну допомогу внутрішньо переміщеним особам, велику роботу проводить в плані реабілітації дітей, які знаходяться в дитячому відділенні  психіатричної лікарні

   - У номінації «Меценат року»– Василь Котилев, підприємець, спонсор багатьох різноманітних заходів, проектів, зокрема краєзнавчого та туристичного             спрямування. Підтримує спортивні, мистецькі заходи, допомагає дітям та  малозабезпеченим сім’ям.             
- У номінації «Бізнес-проект року»– Чернівецька філія ТОВ «СЕ Борднетце- Україна», яке займається виготовленням кабельно-провідникової продукції  для  автомобілів концерну «Vоlkswagen». Створено сучасні умови  праці для понад               тисячі працівників, соціальні гарантії та перспективи.
- У номінації «Молодіжна ініціатива року»-Олександр Саєнко,(завідувач кафедри міжнародної економіки ЧНУ), Роман Грешко, (доцент кафедри                             фінансів і кредиту ЧНУ) реалізатори проекту «Перепідготовка та соціальна адаптація військовослужбовців та членів їх сімей в Україні». В основі проекту –                  професійна перепідготовка військовослужбовців та членів їх сімей на цивільні   спеціальності, що користуються попитом на ринку праці.

Немає коментарів:

Дописати коментар