четвер, 25 жовтня 2018 р.

А в "Дебюті" - тепло!

  Некомфортна погода, від'їзд  поза межі Чернівців чи не половини учасників "Дебюту", накладка з іншими заходами , що відбувалися у місті не вплинули на комфорт  у клубі. "Дебют" відбувається за любої погоди, бо наповнює нас щирим спілкуванням, знайомством з новими творами, цікавими краєзнавчими розвідками. Так було і цього разу: у камерній обстановці, доброзичливо і з цікавістю слухали кожний запропонований текст.


Сергій Воронцов, плідно займаючись вивченням  історії краю,зосереджується на  неординарних постатях, опираючись на дослідження архівних документів, водночас створює власний творчий продукт: переклад, переспів за мотивами тогочасних авторів. Ми завдяки Сергієві доторкнулися до особливостей біографій М.Розенкранца, послухали поезію "Тільки біль", " Виснаження", дізналися про вірш Ніколає Тауту " Сергій Єсенін", написаний румунською мовою і надрукований восени 1941 р. в газеті "Буковина", в час війни, коли Румунія воювала на боці німецької армії проти СРСР,  почули переклади поезій М.Вінграновського і В. Свідзинського та власну поезію Сергія Воронцова.


" Сьогодні у кожному  вірші я бачу рятувальне коло..." - акторським виконанням власної поезії знову вразив Максим Заплітний.

Захоплено слухали оповідання Галини Пелепюк-Мрихіної " Скарби Фішера" і кожен зримо відчував власне дитинство, поринувши до чернівецьких двориків 60-х, відчувши їх аромат і атмосферу , створену їх мешканцями. Галині навдивовижу точно вдається її відтворити  у читанні.
І як щоразу, тему підняту одним із членів клубу, без попередньої змови, підхоплює наступний учасник . Олег Віксіч  присвятив рідному місту вже багато власних поезій. З найсвіжішими знайомив нас і цього разу.
Так само, дещо однією темою : медицини і її працівників, були поєнані прозові твори Ольги Васкан і Тетяни Боріної. Окрім оповідань обидві авторки поділилися й поезією. Тетяна Георгіївна   запропонувала  нові , написані в стилі хоку .



Прекрасною манерою  читання і добрим сюжетом про домашніх улюбленців- " Мявно- котявно" Ірина Горбачевська   додала затишній атмосфері ще більшого тепла. 

 А гість "Дебюту", Руслан Назаришин , прочитав поезії- присвяти Ользі Кобилянській та темі  АТО. Власне, ми почули поетичну складову, яку автор створив в якості пісень.
  А фотомиті зафіксувала Галина  Мрихіна. 

Немає коментарів:

Дописати коментар