середу, 3 жовтня 2018 р.

Золото вересня у "Дебюті"

   

 Кожен раз "Дебют" вражає по-своєму. І щоразу, по його завершенню, учасники відзначають наскільки він вдалим був саме цього разу. Проте зустріч в рамках Бібліовечірки  була таки неймовірною. Вона апріорі була наповнена підвищеною позитивною  аурою. Саме на рівні енергетичного  обміну радістю, співтворчістю, добром. Насичена програма включала і традиційне знайомство з новонаписаними текстами, і новий формат, і імповізацію. І все було на високому рівні. Не буду сьогодні перераховувати, які твори звучали, це вже не так важливо, вони з'являться у групі "Дебют -Читання". Але відзначу, що сподівання справдилися, навіть  більше очікуваного. Відвідувачі, що зібралися послухати отримали справжнє свято творчості і натхнення.
  Не секрет, що багато ми очікували від візиту Володимира Кавєріна: відчували, що отримаємо від нього не один сюрприз. І це сталося. Володя привіз не лише нові власні твори , що створив з часу попередньої з ним зустрічі, але й написав та виконав  пісні на слова  членів клубу  Іванни Стеф'юк,  Наталії Куконіної. З Наталею навіть заспівали разом, навіть англійською мовою.
А сюрпризом для всіх і для автора поезії  стала пісня на слова Тамари Севернюк. Тамара Артемівна  була присутньою і, вочевидь, дебют пісні був зворушливим для неї.

 Естафету прийняв Олександр Мадей, у доробку якого також є пісня 
Тамари Артемівни "Дорога додому"
Взагалі авторська пісня була  цього разу у фаворі. Дві пісні "Птахи" і "Осінь" у супроводі відео-ілюстрації виконала відома в Україні і Європі співачка Лариса Бєлова. 

Ігор Деменчук показав 2 нові пісні на слова Раїси Рязанової. 
Її вишукана лірика дійсно надзвичайно музична. 


А сама художниця, поетеса і незмінний наш фотограф вражала новим своїм поетичним словом-присвятою осені і місту. 

Звісно, пора року, що лише вступає в свої права, завжди була образом - натхненником багатьох поетів у  всі часи.  Не виключенням стали і наші автори Тетяна Боріна та Ольга Васкан, яких краса природи надихнула на нові поетичні твори.  

 Справжнім дебютантом на вересневій зустрічі виступив студент-медик Максим Заплітний, який вразив і поезією , і артистичним її виконанням.
Клубна атмосфера завжди цікава новизною творів, тема яких попередньо не озвучується і не обмежується жодними рамками. Ось і цього разу ми поринули в мандри до історії чернівецької родини міста через  оповідання "Під сонечком" з циклу " Будинки  і долі", що стало вдалим продовженням  художньо-документального проекту, започаткованого Галиною Пелепюк-Мрихіною. (Перше-"Вілла Мізеліса").
 За формою подачі це була відеопрезентація, що надало читанню особливої емоційності і інформативності .


Серйозна і дещо драматична тема однієї родини не надовго взяла у полон слухачів, бо їй на зміну прийшла глибока автентична поезія Іванни Стеф'юк, 
  
 а за нею - цікава своїм легким гумором поезія Наталії Куконіної.

А оскільки попередньо ми вже слухали пісні на їх слова, то ефекту було досягнуто надзвичайно цікавого. І з'явилося відчуття, що невдовзі  з'являться нові  пісні саме на прочитані вірші.

І апофеозом  вечора стало звучання нашого улюбленого дуету  Діни Канюченко-Пугачової і Володимира Кавєріна. Діна зачарувала неповторним вокалом і авторською піснею. Проте завершити зустріч без пісні "Вірші, водою писані" ( відомої, як "Риби" і які  вже стали талісманом клубу і авторів)  на слова Іванни Стеф'юк просто було неможливо. Тригодинна зустріч,  відкриття виставки художніх робіт нашої постійної гості , директора художньої школи Тетяни Гакман
 промайнули  на одному диханні, розходитися не хотілося, хоча і знали, що нас очікують два дні творчих зустрічей: презентації аудіодиску В.Кавєріна, переважно, на слова І.Стеф'юк і Перший літературно-пісенний фестиваль " Місто містичне", у якому наші "Дебютівці" також брали участь і мали неабиякий успіх.
  Вересневий "Дебют" закінчився, а ми вже очікуємо жовтневого. Щасливого творчого періоду учасникам клубу!














Немає коментарів:

Дописати коментар