четвер, 6 липня 2017 р.


Петрівський ярмарок

Популярне міське свято в Чернівцях – Петрівський ярмарок – має багату історію, і проведення цього фестивалю-ярмарку почалося ще в 18 сторіччя, а саме – 3 1786 року.


На ярмарку можна було вторгувати все, що завгодно, враховуючи навіть худобу – корів, коней та овець. У зв’язку з тим, що ярмарок завершувався святом Петра і Павла, його було вирішено називати Петрівським ярмарком.

Традиційними для Петрівського ярмарку були виступи народних музикантів, а також артистів – місцевих та мандрівних, які розважали гостей ярмарку на спеціально зведених дерев’яних помостах. а також предмети розкоші, які вартували великих грошей. Традиційними для Петрівського ярмарку були танці з гучною музикою, особливо популярними були молдавські танці, а ще мазурка та вальс. Петрівський ярмарок втілював у собі не лише місце та час для торгівлі, а святковий та піднесений ярмарок, тому відігравав важливу роль власне для Буковини, а також Угорщини, Австрії, Німеччини, Росії, деяких земель Румунії та навіть Туреччини, звідки на Буковину з’їжджались купці.

 І завжди на Петрівському ярмарку є місце книзі - у книжкових виставках від обласної бібліотеки, від мережі книгарень міста.



 І цьогоріч  друкованому і усному художньому слову, авторській пісні  буде час і місце :

 А хто хоче познайомитися з історією  публікацій про попередній досвід проведення Петрівського ярмарку , завітайте до обласної бібліотеки, інформація з електронної бази даних свідчить, що лише з 2004 року їх нараховується 260. 

                             Вдалого ярмаркування, цікавого відпочинку! 


( Використано  матеріали http://yarmarok.cv.ua/, фото з інтернету  та https://www.facebook.com/Mozart0573?fref=nf)

Немає коментарів:

Дописати коментар