пʼятниця, 29 липня 2016 р.

Постфактум: презентація "Метеора над кадубом"


На літературному небокраї Буковини засяяв 
" Метеор над кадубом". 
Нова книга - книга спогадів  про першого заслуженого журналіста України від Буковини, головного редактора часопису "Буковина"
 Володимира Михайловського. 
28 липня у день Рівноапостольного князя Володимира Великого громадськість міста вшанувала пам'ять справажнього патріота України, високопрофесійного журналіста,талановитого майстра слова, 
щиру і порядну людину.
На презентацію книги, що вийшла друком у видавництві "Черемош" накладом 300 примірників зібралися колеги, друзі, родина і, звісно, читачі-шанувальники його творчості.
Автори ідеї видання та водночас упорядники Віктор Максимчук, Василь Джуран , художник-оформлювач Раїса Рязанова  розповідали про роботу над книгою, що складається з 7 розділів. Тут зібрані передмови до книг В.Михайловського, передмови самого Михайловського до книг інших авторів, спогади,  вірші-присвяти та пісні на слова Володимира Іларіоновича, листування, автографи. Загалом , авторами книги стало біля 70 осіб. У книзі вміщено багато фотографій.Презентували книгу відповідно розділів.Мандруючи її сторінками, автори спогадів ділилися тим сокровенним, що містить їх особиста пам'ять про робочі чи дружні стосунки з 
В. Михайловським. А з  екрану присутні знайомилися з структурою книги.
  Багато  виступів, багато теплих слів було вимовлено на адресу  Володимира Іларіоновича, який залишив помітний слід в журналістиці,  різних жанрах літературної творчості: нарисах, віршах, піснях.


Нинішній головний редактор " Буковини"А.Ісак та син попередника В.Михайловського на посаді головреда В.К Демочко розповідали про трудові будні і досягнення  газети та особистстий вклад В.Михайловського у її розвиток.

 А літературознавці ділилися своїми думками про творчий доробок В.Михайловського,його  високий літературний хист , спогадами про особисту співпрацю з ним.










професор ЧНУ ім. Федьковича В.І. Антофійчук, автор  спогадів "Він служив Україні"
професор ЧНУ  Б.І. Мельничук, автор рецензії "Яскрава віха  на шляху нарисової літератури" на книгу В.Михайловського " На зламі"

Письменниця Іванна Стефюк



Заслужений працівник культури України Л.І. Гайдей


Заслужений артист України   І.М. Дерда виконує власні пісні на слова В.Михайловського
Автор пісні "Кобза грає", В.М.Пиндик
  
Родина Михайловських.

Дружина, Олена Іванівна

Брат,Орест Михайловський


Переповнений зал - яскраве свідчення тієї шани, яку здобув своїм життям і працею Володимир Іларіонович. 

І щира спільна молитва за упокій  душі  незабутнього  Володимира Іларіоновича з о.О.Полянком


Велика подяка за фото С.Карачку, В.Ватричу, Р.Рязановій

Немає коментарів:

Дописати коментар