пʼятницю, 22 липня 2016 р.

"Дебют" у липні

Липнева зустріч " Дебютівців" принесла і нові твори, і нові враження. Знову ми стали свідками творчих пошуків авторів у нових , для них, жанрах. Галина Пелепюк-Мрихіна познайомила з казкою " Мрійка", до написання якої спонукали її саме наші, клубні зустрічі.


Цікаві еко-казки пише  і Алла Чобан, за фахом   викладач хімії  ЧНУ, які цікаві не лише дітям. Цього разу ми почули казку " Дівчинка, сірнички та інші герої"


Барди, традиційно,  додали емоційної насиченості літературним текстам, представляючи власні нові твори. Володимир Каверін,  у притаманній йому  ліричній манері,  зачаровував  авторськими піснями " У штурвала своей жизни", " Признание". Олександр Мадей  запропонував оцінити 2 нові  пісні " Заметіль" ( авторський текст) та на слова Іванни Стефюк " Місто містичне". Сподобався  і його прозовий етюд  "Об уходящем времени".



Неперевершене авторсько-акторське  виконання іронічних новел від Діни Пугачової-Канюченко завжди сприймається з цікавістю і позитивом .

Поетичною лірикою причаровували Лариса Хомич та Раїса Рязанова, які тематично і не поєднані, проте за настроєм дуже близькі :
          - "Загадки черновицкого двора.
Спираль тугая лестничных пролётов...
Глаза прикрою - слышу звук пролёток,              Копыт аллегро с самого утра..."                                                     (Р.Рязанова)                                                                            
                                         
                                         
                                                                                                                                                                   






 " Скрипят верёвки, Разговоров нить.
Соседки даже голос не приглушат...
А до заката надо день прожить
И голубей воркующих дослушать"
                         ( Л.Хомич)


Ліричну тему підхопила Жанна Одинська в етюді  " Назустріч сонцю".


Глибокою філософською поезією вразив наймолодший учасник  Олег Осташек. Його поезії "Безсоння" та "Турецький міст" з циклу "09:49" у його неповторному авторському виконанні залишили надзвичайно сильне емоційне враження  і переконаність, що в майбутньому його ім'я займе помітне місце в українській поезії


А родзинкою нашої зустрічі було знайомство з найменшоюгостею, онукою Анатолія Томківа, яка надихнула "серйозного дорослого" автора до створення поезії для дітей. А мама маленької Ванесси , тобто Іванки, по-нашому, розповіла, як у Великобританії, де нині мешкає молода сім'я, дітей з найменшого віку щонайперше привчають   до книги. В лікарнях, інших установах діти отримують спеціальні книги,виготовлені з матеріалів, безпечних для дітей, яскраві, іграшково-оформлені.
 Фото немає, бо фотографувати дітей до 1 року - не бажано. Сфотографуємося наступного року.Головне, щоб росла здоровою дідусева улюблениця і майбутня читачка  ( то вже точно відомо), а може і письменниця. Гени ж бо має!



З задоволенням  слухали , збагачувалися емоціями, щирістю спілкування, наповнювали душу і розум талановитими творами,  постійні відвідувачі 


та я, блогер "Магії", модератор "Дебюту".
                  І з нетерпінням чекатимемо 18 серпня, коли знову зустрінемося у "Дебюті"








Немає коментарів:

Дописати коментар