пʼятницю, 18 грудня 2015 р.

Гордість Буковини : Олександр Бойченко.

17 грудня відбулось оголошешшя імен переможців премії модерної есеїстики імені Юрія Шевельова. Число лауреатів  поповнилося іменем  буковинця Олександра Бойченка, який удостоєний премії за книгу "Більше/Менше".
Радіємо успіхам земляка, гордимося визнанням його творчості . Бажаємо нових творчих вершин!
                       Вітаємо !


 "Творчість Бойченка - суміш інтелектуальності, дотепності, гострої іронії та самоіронії, за якою подекуди прглядає певний смуток, і мало не енциклопедичних знань у галузі літератури. Смак автора і вишуканий лаконічний, невимушений стиль його письма забезпечують йому місце серед найцікавіших сучасних письменників "(http://goloskarpat.info/culture/5531f28bcf4af/)

Премія імені Юрія Шевельова – нагорода за художню та наукову українську есеїстику, опубліковану протягом останнього року. Вона відзначає незалежність думки та витонченість стилю і носить імʼя Юрія Шевельова, який започаткував модерну українську есеїстику.  Премія заснована у 2013 році Українським центром Міжнародного ПЕН-клубу, Києво-Могилянською Бізнес-Школою, видавництвом "Дух і Літера" та Українським науковим інститутом Гарвардського університету. (http://www.shevelyov-award.com/)

Немає коментарів:

Дописати коментар