вівторок, 25 серпня 2015 р.

Гордість Буковини

Як щойно повідомив
http://vidido.ua/index.php/pogliad/article/prisvoili_narodnogo_artistu_chernivec_komu_duetu_pisanka/
надзвичайно приємна новина для Буковини.

Наші улюблені

Іван Кавацюк та Оксана Савчук стали народними артистами


Відповідне звання їм присвоєно указом Президента України №491/2015 "Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня незалежності України".

"Присвоїти почесні звання "НАРОДНИЙ АРТИСТ УКРАЇНИ" КАВАЦЮКУ Івану Михайловичу - солістові-інструменталісту фольклорного дуету "Писанка" Чернівецької обласної філармонії,
САВЧУК Оксані Василівні - солістці-вокалістці фольклорного дуету "Писанка" Чернівецької обласної філармонії".
Офіційні дані про колектив яскраво і стисло подає http://musicmegabox.net/content/artist/duet-quotpisankaquot/
 "Мистецький дует "Писанка" називають перлиною українського нацiонального мистецтва, а спiвачку Оксану Савчук та цимбалiста Iвана Кавацюка патрiотами-подвижниками, археологами народних пiсенних скарбiв, якi ревно бережуть барви рiдного краю, залишаючись при цьому неповторними. 
Вперше разом Оксана з Iваном вийшли на професiйну сцену саме на Великдень 1990 року. З того дебюту дует став називатися тихим, красивим словом "Писанка".
Нинi буковинську "Писанку" знають не лише в Українi, а й далеко у свiтах. Заслуженi артисти України Оксана Савчук та Iван Кавацюк з великим успiхом гастролюють у Канадi, США, Грецiї, Iталiї, Францiї, Австрiї, Нiмеччинi, Чехiї, Словаччинi, Угорщинi, Румунiї, Польщi... Тричi Оксана та Iван виступали у Фiнляндiї.
У їхньому доробку - сотнi українських народних пiсень, балад, легенд, iнструментальної музики. Вони записали та видали десятки музичних альбомiв."
Неовторний дует "Писанка" щоразу приносить людям своєю творчістю нові безцінні духовні народні перлини, відтворюючи їх бережно й оновлюючи у кращих традиціях."
      Але і без цієї інформації  нашу чарівну, 
неповторну "Писанку" знають усі, шанують, 
схиляються перед їх глибоким неперевершеним 
талантом, цінують громадянську позицію,високу 
духовність,  гратулюють за їх щоденний титанічний
 труд , справжній патріотизм, щирість і сердечність.
  Додаємо і свій голос до вітань ! Нехай не міліють джерела, з яких ви отримуєте наснагу. Нехай Боже благословіння ніколи не залишає вас ні в творчому, ні в особистому житті! Творити і творити вам ще довго під мирним небом!


Немає коментарів:

Дописати коментар