понеділок, 21 травня 2018 р.

Гордість Буковини: лауреати літературно-мистецьких премій


Як приємно  дізнаватися, що  люди, які внесли  свій вагомий вклад у розвиток культури гідно пошановуються. Ось і цими днями, коли у місті вирували заходи з відзначення Дня Європи, до когорти визнаних майстрів додалися нові імена.

Традиційно у день святкування Європи  відбувається вручення дипломів про присвоєння звання лауреатів обласних премій  та відзначено наймолодших чернівчан за їх участь у святкових заходах. 

    Голова обласної державної адміністрації О.Фещук символічними подарунками нагородив юних переможців конкурсу на кращий малюнок до Дня Європи .

Обласної премії  імені Геогія Гараса ,
якою щороку  у травні вшановують талановитих майстрів за збереження, відродження та розвиток народного мистецтва Буковини  удостоєні :
 У номінації за творчі  досягнення у розвитку народного орнаментального мистецтва Буковини та продовження його традицій премію присуджено члену Національної спілки майстрів народного мистецтва України, майстру в галузі художнього ткацтва Людмилі Сідор.

У номінації за науково-дослідницьку діяльність та популяризацію народного мистецтва Буковини премію отримала асистент кафедри декоративно-прикладного та образотворчого мистецтва Чернівецького національного університету імені Ю. Федьковича Мирослава Жаворонкова.
Завідувач кафедри декоративно-прикладного мистецтва Чернівецького національного університету імені Ю. Федьковича, заслужений майстр народної творчості України Дмитро Курик відзначений у номінації за збереження, відродження та розвиток народного мистецтва Буковини в наступних видах декоративно-ужиткового мистецтва (художні обробки дерева, шкіри, металу, художні ткацтво, вишивка, розпис, писанкарство, художня кераміка, гончарство, художнє плетення (з лози, рогози, соломи), художнє в’язання, художнє нанизування з бісеру, народне малярство.
  Лауреатами  обласної літературної премії імені Пауля Целана  
 у  2018 році стали  письменник Олександр Довбуш 
та науковець, доцент кафедри сучасних іноземних мов і перекладу ЧНУ ім. Ю. Федьковича Тарас Івасютін 

Щирі вітання усім нагородженим і подальших успіхів у розвитку  культури Буковини! 

( За матеріалами сайту https://www.0372.ua/news/2044926. Фото А.Вишневської, Т.Стрільчик)

Немає коментарів:

Дописати коментар