четвер, 1 червня 2017 р.

"Дебют" фестивальний



Неймовірна атмосфера свята, що панувала на "БукФесті", значно посилилася  і енергетикою творчих "Дебютівців". Нинішня зустріч була особливо теплою, радісною і, навіть, урочистою. Приємних подій, які давали привід для щирої радості за колег було значно більше, ніж зазвичай. За останній місяць вийшли з друку книги  Алли Чобан  у художньому оформленні Р.Рязанової

"Горішки для Аліски", якою автор щедро обдарувала всіх присутніх                                                      
 та Сергія Воронцова. І хоча автор на той час брав участь у іншому заході фестивалю, ми мали змогу переглянути його " Книгу з повітря.Czernowitz. Житія чернівчан на тлі часу та міста", адже втриматися від допрезентаційного придбання книги, дійсно важко.

Я  не раз підкреслювала здатність "Дебютівців" щиро радіти успіхам один одного. І цього разу ми від всього серця вітали з присвоєнням звання лауреата премії імені Пауля Целана  нашій Іванці, Іванні Стефюк. Іванка таки "намольфарила": отримала премію у номінації "Дебют". Таких збігів у історії клубу - безліч, можна вже писати окреме оповідання.





Приємною подією  стало і створення нового портрету з серії "Дебют: обличчя і особистості", яку започаткувала чарівниця пензля Рая Рязанова. Цього разу її героєм став Олександр Мадей.Так ми привітали його з травневим днем народження.


                                                                               
а він віддячив  піснею.
Запрошені на фестиваль гості також взяли участь у засіданні клубу і додали зустрічі особливого шарму. Очікування справдилися: Володимир Кавєрін співав, найперше, пісні на слова Іванни, вже відомі і дебютну- " Випливали в ніч сиві барани..." Чарував своїм неповторним вокалом і з авторською піснею, особистими пісенними подарунками для Аркадія Томульця -"Калейдоскоп", для Власти Власенко у дуеті з Діною Пугачовою-Канюченко - "Вірші, водою писані"


  А сама Власта, Івано-Франківська  поетеса, - своєю самобутньою, автентичною поезією. Її особливий, навіть, магічний світ взяв у полон і відвідувачів, і членів клубу. Впевнена- назавжди. Слухали :"Вдосвіта на душі тихо", "Тримайся, душе, дзвоника", "Краснеє вертенце", "Сніги - не сніги", "Спи, мій мотильок", "На першім подвір'ї, Адаме.."
   

                     
Експресивна аванградна поезія Олега Осташека, і, зокрема, особливе,  авторське виконання,  як завжди захопило глибиною філософського погляду .

       
          Діна Пугачова-Канюченко вразила класичною поезією "Комусь доля розкриває обійми" та в жанрі білого вірша "Ты всю жизнь мчал своей дорогой".
Поезія Тетяни Боріної дихала весною : " Майский ветер", 
"Весна. Распустились подснежники", 
а також іронічно-сатиричними рядками 
"Бюрократические загвоздки"

   Звучала і проза . Від душі  посміялися і занурилися у світ дитинства з Галиною Пелепюк-Мрихіною і ніби разом з її героями писали "Лист у Африку".




 А Аркадій Томулець , "компенсуючи свою відсутність на попередніх зустрічах" - продемонтсрував різножанровість власного таланту. Ми першими милувалися  його новою монотипією і частково побачили процес її створення. Аркадій читав поезію та малу прозу, яка не дивлячись на її невеликий обсяг варта епохального полотна,-настільки зрима, виразна, емоційно-насичена. Таким ,
 зокрема, сприйнявся  нарис "Дуб".
  А читачі бібліотеки отримали від родини Томулець А.-Гончарова М. підбірку альманаху  "Дерибасівська- Рішельєвська".
 
















Немає коментарів:

Дописати коментар