вівторок, 30 серпня 2016 р.

Нові горизонти культури

Національною радою реформ схвалено створення
                                         Українського культурного фонду
30.08.2016 | 14:34
МІНІСТЕРСТВО КУЛЬТУРИ УКРАЇНИ


Йдеться про  систематизацію роботи з реформування життя, переосмилення механізмів взаємодії державного та недержавного секторів: 

"...Євген Нищук під час свого виступу зазначив, що в представленій презентації Концепції проекту Закону України «Про Культурний фонд України» прописана програма дій  - нових для держави.

Створення Фонду має сприяти модернізації та підтримці українського мистецтва, відповідних умов для розвитку інтелектуального та духовного потенціалу особистості й суспільства, забезпечення широкого доступу до культурних надбань, підтримку культурного різноманіття та інтеграції української культури у світовий культурний простір.

Чому ця модель є кращою, навіть якщо збільшені адміністративні витрати? Тому що Фонд дозволить акумулювати інші кошти, не лише з держбюджету, в тому числі закордоні. Розподіл здійснюватиметься професіоналами і прозоро. І таким чином Мінкультури позбудеться невластивої йому функції – івент-агентства, визначення проектів та розподілу коштів», - відзначив Міністр.

Повністю ознайомитися:
http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=249269512&cat_id=244276429

Немає коментарів:

Дописати коментар