пʼятницю, 19 серпня 2016 р.

Серпень. "Дебют".Атмосфера тепла і творчості.

 Хто звик, найперше, заглядати на фейсбук, вже побачили фотозвіти про серпневу зустріч у "Дебюті Читання".Фото від Іванни Стефюк і Раїси Рязанової ще раз засвідчили, що творчі люди, вони всебічно обдаровані. При тому,
Іванка ( так дозволяємо собі називати вагомого літератора, бо вона наймолодша серед нас)  намагається зрозуміти
 " яка ж сила підвела людину до письмового столу?"  Питання залишається риторичним  попри те, що сама  вона успішно працює і в жанрі поезії, і в жанрі прози. Поетичну сторінку І.Стефюк представила добіркою   поезій " І не знаходжу краю у тому заліссі","В чорній кімнаті зібралися сиві пташки" ,
"Тулила в руку червоні карти", а прозу - уривками з нового роману "На хітанці".  


Поезія І. Стефюк настільки глибока і водночас яскрава, що легко уявляється той світ, куди автор запрошує. А ще поезія Іванки надихнула Володимира Кавєріна і Олександра Мадея на створення пісень на її слова.

В.Кавєрін з піснею " Вірші водою писані"        О.Мадей виконує вальс
                                                                               " Місто містичне..."



                                                                  
 А Галина Пелепюк-Мрихіна 
талановито поєднала прозу
і поезію у спогадах "Плаття",
 присвячену своїй мамі. Ностальгійні і 
щемні нагадування про необхідність цінувати миті спілкування з батьками .

Етюд у прозі "Гладіолуси" та поезія "Злаки сьогодні в ціні","Зализую рани", "Обійми у  подихах ночі" від Аркадія Томульця    вкорте засвідчили непересічність особистості і автора: тонкий лірик і філософ   , поет і прозаїк.

Діна Канюченко-Пугачова зачарувала а-капельним виконанням
авторської пісні "Є у моїх пісень світло" та не менш талановитим  прозовим гумористичним текстом " Чому люди, у котрих в домі безлад, кращі".







Поетеса  Раїса Рязанова познайомила з новими творами " Не потрібно оправдань"," Роздуми про літо,що відходить" та як художниця представила ілюстрації до книги поезї для дітей С.Панчука,що готується до друку.







Марина Веленчук, Лариса Хомич, Тетяна Боріна читали поезію, різну за стилями та тематикою - інтимну лірику, соціальну.І як завжди талановиту.
Доброю традицією клубу вже стало знайомство з новими авторами та творчими особистостями. Цього разу на "Дебют" завітали журналістка , поет Інна Руснак та співачка Лариса Бєлова, які познайомили присутніх з своєю творчістю.




Так уважно слухати можна лише талановитих людей.





Немає коментарів:

Дописати коментар