пʼятницю, 22 березня 2024 р.

Поетична сторінка Чернівців

   21 березня  у всьому світі  відзначається День Поезії. Кожен край пишається  і вшановує своїх поетів. А кожен Поет надихається своїм домом, у широкому і буквальному значенні цього слова.

  Забирати вашу увагу переповіданням історії виникнення свята чи ролі Поета в соціумі  не варто - все це є в друкованих і електронних джерелах. Хочу лише пунктирно натякнути, що для всіх шанувальників поетичного слова буковинських авторів всіх часів і народів відділ краєзнавства підготував книжкову виставку  "Поетичне Слово Буковини". А ми допоможемо підібрати  за вашим літературним смаком ще і  те, що маємо у фонді, але не представлено на виставці. 
 А на разі - лиш  візуальний натяк на  поетичну творчість - присвяти Чернівцям, Буковині. Доробок  творчів вагомий. Але я коротко, трохи інтригуюче, не в образу  всім поетам, бо хочемо реальної зустрічі з вами. Не називатиму титулів і звань, нагород і відзначень. Ці автори вже відзначені  високим іменем Поет!


Ми часто чуємо це ім'я. Ходимо вулицею його імені. Часто помиляємося  у відмінюванні прізвища при написанні. Це все, на жаль,  є. А чи цікавилися  творчістю Дмитра Загула?  
Є можливість відкрити для себе це ім'я.

Чи не найчастіше цитований вірш поетеси.



З першим рядком особливо  згодна! Бо кожне місто має своє власне обличчя і по - своєму торкається душі Поета.

Освідчення в любові до Буковини Бориса Бунчука.


Молитва за Чернівці від Валентини Мацерук.


 Не корінна чернівчанка Раїса Рязанова настільки полюбила місто, що їй вдається перелити свою любов у слово і надихати інших поетів на переклад її віршів. Тут - переклад Валентини Мацерук.

Особливий погляд Олега Осташека.Потужний поетичний дар! 

 А ще ж є публікації в газетах. Не один поетичний текст набув пісенних крил. Бо  ж творчий край - Буковина!

Це лише маленька, своєрідна реклама всього поетичного багатства, що маємо. Заходьте, знайомтеся. 
З Всесвітнім днем поезії!



Немає коментарів:

Дописати коментар