четвер, 1 лютого 2024 р.

Невипадкові сторінки успіху Сергія Гакмана

 


  Гадаю, ви погодитеся зі мною, що зустріч з добрим другом можна порівняти з хорошою книгою. Книгою з цікавим сюжетом, де сторінка за сторінкою захоплюють все більше і вже не хочеться, щоб книга закінчувалася. На таку зустріч «Дебютівцям» дуже поталанило, коли зовсім випадково двері до клубу відкрив Сергій Гакман. Відтоді щомісяця, за незначними виключеннями, ми відкривали для себе письменницький талант поважного науковця-політолога, держслужбовця в сфері підвищення кваліфікації  працівників органів влади,  експерта з питань міжнаціональних стосунків,  і ще, і ще... З   успіхами у професійній  багатогранній сфері, зважаючи на великий науковий доробок,

чернівчани  вже обізнані, адже п. Сергій людина публічна, але не менш плідною стороною стала  участь Сергія Михайловича і в творчій царині. Поступово знайомлячись в "Дебюті" з цікавими за сюжетом і написаними на достойному літературному рівні, оповіданнями: захоплюючими, короткими і яскравими, які утримують увагу, іноді з непередбачуваною кінцівкою, ми зробили висновок- не варто бути егоїстами, необхідно показати  талант автора  широкому колу чернівчан. Тому й запросили всіх бажаючих на "Невипадкові зустрічі". Це теж проект клубу "Дебют-Читання",  в якому автори можуть познайомити  вже не з одним твором, а з великим пластом напрацьованого. Часто - це перший крок до підготовки до друку книги. Реакція аудиторії- найточніший барометр доцільності такого кроку.
  А заповнений зал, гучні аплодисменти, щира реакція на оповідання, які артистично читав автор, ілюструючи  їх фотографіями  та подаючи їх тематичними блоками утримували увагу присутніх  більше 2-х годин. Одинаково талановито виписані глибокі   теми з історії роду, стосунків поколінь дружної родини, 


не без гумору - "Військові замальовки" часів строкової служби в армії,
і відверто гумористичних оцінок власних пригод під час закордонних поїздок. Слухали і переконувалися: пригоди  просто "переслідували"  автора, а він уміло обирав потрібне місце і час для зустрічі з ними. Незмінно по-доброму, що властиве всім оповіданням.
 А герої його оповідань були присутні і в залі. Це і члени родини,



 і колеги-науковці.

А  як чудово звучали його переклади з румунської мови філософа Октавіана Палера! 

 Вкотре пересвідчилися: немає меж досконалості. Сергій Гакман спробував себе і в різних іпостасях в кіно. Спочатку, як перекладач і озвучувач мультфільмів, а минулоріч і в якості актора у кінофільмі "Міхай Емінеску і Чернівці" ( фільм удостоєний 2-го місця на міжнародному фестивалі в Індії) та керівника проекту зі створення документального фільму "Виживуть тільки закохані. Траян Попович та інші".

 Піднесеній атмосфері ми  завдячуємо і участі у програмі старшого брата, музиканта,  - заслуженого артиста України Миколи Гакмана

 


 Віртуозна гра скрипаля так захопила присутніх, що неможливо було   утриматися від бажання зберегти це чародійство на власних гаджетах.

 Блоки оповідань супроводжувалися грою Миколи Михайловича, його короткими коментарями щодо творів, які він дарував братові і слухачам.

А ще ми отримали неймовірне задоволення, слухаючи "Пісню пастуха" Георге Замфіра, виконане на наї.  

  Оповідання "Мама"  викликала  і захоплення силою духу тендітної жінки, зображеної в сюжеті,  молодої вчительки і водночас, і  паралелі із сьогоднішнім станом, коли жінки вимушено залишають  дім у журналістки і співачки Кароліни Житару. Вона подарувала власну пісню на слова С. Галябарди "Повертайся, мамо".

 Без перебільшення скажу:  враження затишного домашнього зібрання великої дружної родини  склалося у кожного. Це надавало зворотньої енергетичної підтримки автору. Щиро сміялися, аплодували, іноді подавали репліки, а в кінці обіймали Сергія і бажали - книгу видавати. На неї вже чекають вдячні читачі!
 

 





І "Дебют"  бажає своєму одноклубнику  натхнення,  а справжньому другу - здоров'я і лише приємних пригод!  


 Фото Анастасії Нєвельської.

Немає коментарів:

Дописати коментар