понеділок, 25 грудня 2017 р.

Гордість Буковини - лауреати премій ім. О.Кобилянської


2017 рік був досить плідним на здобутки у галузі культури. Кінець року увінчався заслуженими відзнаками досягнень кращих працівників.

 До дня народження Ольги Кобилянської традиційно відбулося вручення
  Міжнародної премії.
 Цього року її удостоїлися:
Діна Сергіївна Анепська , заслужена артистка України, актриса Чернівецького обласного академічного музично-драматичного театру
Олександра Вікул, актриса Ботошанського театру ім. Міхая Емінеску(Румунія);

Марія Жиряда, майстер народного ткацтва с.Буківка Герцаївського району;


Манолій Тирон, член Національної спілки художників України.

  А 22 грудня у м.Глибока відбулося вручення районної премії 

імені Ольги Кобилянської.

Ось як представляє переможців начальник відділу культури і туризму Глибоцької РДА
 Олена Рєпіна:
22 грудня – став знаковим днем для працівників культури Глибоччини. На XVIII сесії VII скликання Глибоцької районної ради очільниками району Георгієм Придієм, Петром Панчуком та головою комісії Миколою Шапкою урочисто вручено районні літературно-мистецькі премії імені О. Кобилянської. Із чотирьох номінацій – три було присуджено працівникам галузі культури. 
У номінації «Літературна» лауреатом стала поетеса, дружина учасника АТО, мати кіборга, бібліотекар бібліотеки-філії с. Просіка Родіка Зегря. Її активна діяльність як бібліотечного працівника-новатора на теренах села, як творчої особистості на теренах району та області, дієвий, доведений історією всієї родини патріотизм, в такий спосіб пошановано всією громадою.
Лауреата номінації «Культура» присуджено директору Глибоцької районної бібліотечної системи, яка вже понад 30 років очолює центральну району бібліотеку, Ользі Ковальчук. Очолюваний нею колектив протягом десятиліть забезпечує тематичний інформаційний супровід усім заходам з нагоди знаменних, пам’ятних та ювілейних дат, які відзначаються в районі. Під її керівництвом бібліотекою здобуто чимало грантів у міжнародних проектах, які дали змогу бібліотеці крокувати у ногу з часом.
У номінації «Краєзнавство» премію отримала директор Глибоцького районного краєзнавчого музею Анжела Жижиян. Саме за її каденції на посаді музей отримав друге дихання. На даний час берегиня народної культури краю працює над написанням спільного проекту із музеєм м.Ботошани (Румунія), що дасть змогу оновити заклад відповідно до міжнародних стандартів.

  Пишаємося нашими колегами. Щиро вітаємо і бажаємо подальших успіхів!
       І нових нагород!


Немає коментарів:

Дописати коментар