середу, 15 листопада 2017 р.

Гордість Буковини : Місевич В.Х.-лауреат премії ім. М.Шашкевича



Книга вибраної поезії  "Ковток роси живої"(Чернівці: Букрек, 2014)  принесла Василю Хризонтовичу ще одну літературну премію. 
6 листопада  відбулося вручення Всеукраїнської літературно-мистецької премії  імені Маркіяна Шашкевича у  музеї-садибі Будителя Галичини в с. Підлисся Золочівського району, що на Львівщині .
У творчому доробку  члена спілок письменників України, журналістів України - 17 поетичних збірок. Така плідна праця нашого краянина завжди була відповідно поцінована. Василь Хризонтович є лауреатом  літературно-мистецьких премій ім. С.Воробкевича , Д.Загула, В.Симоненка
Василь Хризонтович цілком заслужено удостоєний вагомої відзнаки, бо його творчість, надзвичайно високого гатунку, представлена поезією, творами для дітей, історико-краєзнавчими напрацюваннями. Його твори перекладаються на інші мови країн Європи. А перша збірка "Білий лелека"  В.Місевича вийшла з друку у видавництві "Карпати" 1974 р. та засвідчила його поетичну індивідуальність. На сьогодні  образне слово поета надихнуло композиторів Буковини  М.Новицького та В.Мошукана написання пісень  , яких створено більше 20-ти. 
  Переглянути матеріали з церемонії вручення премії та ввиступ В.Х Місевича можна за посиланням  

Нагородження лауреатів Всеукраїнської літературно ... - YouTube

https://www.youtube.com/watch?v=rkYg_T595OY

А за книгами - чекаємо вас у краєзнавчому відділі ЧОУНБ ім.М.Івасюка.


Наші вітання лауреату! Шануємо! Пишаємося!
















Немає коментарів:

Дописати коментар