четвер, 4 лютого 2016 р.

Свято - одне для всіх, святкуємо разом!





  От коли немає конкретної теми на сьогодні - пиши про свято. Це завжди додає позитиву. А нашому толерантному місту і його різноконфесійному народу мабуть таки є чим потішитися. 
З цього року Великдень зустрічатимемо разом!
Пасху відтепер щороку святкуватимуть у другу неділю квітня (повідомлення за 29 грудня від http://knk.media/ua/suspilstvo/item/1634-velykden-sviatkuvatymut-shchoroku-v-odyn-i-toi-samyi-den.html)
Папа Римський Франциск погодився з пропозицією коптського патріарха Олександрійського Феодора II уніфікувати дату Великодня. 
Відтак Церкви у всьому світі відзначатимуть Воскресіння Христове в один день. 
За пропозицією Феодора ІІ, Великдень зараз святкуватимуть у другу неділю квітня. На таку пропозицію також дали добро патріарх Антіохії і всього Сходу Ігнатій Єфрем II й архієпископ Константинополя і Вселенський патріарх Варфоломій I. Ще з 325 року, коли відбувся Нікейський собор, дата відзначення Великодня щороку була різною.

А з чого б це я так заздалегідь про  Пасху?

 Бо натрапила на  цікаву інформацію і хочу нею поділитисяз усіма. Не тільки українці в Україні  мають нові особливості святкування, а й українці Канади отримають подарунок до  свята. 

Вже зовсім скоро, 20 лютого розпочнеться випуск особливої монети:


Уперше за свою історію Королівський канадський монетний двір випустить монету у формі яйця — «Традиційну українську писанку».
Це буде кольорова монета з чистого срібла вагою в одну унцію з обмеженим тиражем у 4 тисячі екземплярів.             Про це повідомляє Українське філателійне та нумізматичне товариство на своїй сторінці у FacebookНу а книг про історію, традиції ( писанкарство і не тільки), кулінарію і багато чого іншого, пов'язаного із святкуванням цього свята взагаліі на Буковині зокрема ми вам запропонуємо немало.
Приходьте, готуйтеся зустрічати Великдень, "як книжка пише".


Немає коментарів:

Дописати коментар