середу, 27 серпня 2014 р.

Чернівці читаючі


 
   5-7 вересня  Чернівці знову поринуть у вишукано- романтичну   атмосферу. V Міжнародний поетичний фестиваль "MERIDIAN CZERNOWITZ" знову заволодіє нашою увагою, душами, умами. Ми поринемо у світ слова, світ поезії , світ нових  зустрічей і неповторних вражень.

     Організатори фестивалю анонсують загалом  шість видань. Але чернівчанам особливо імпонуватимуть  презентації, дотичні до нашого краю : 


- Целян Пауль. Світлотиск / Переклад з нім. Сергія Жадана. – 136 с.  
Творчість Пауля Целана  залишається  одним із найцікавіших явищ європейської поезії другої половини ХХ століття. Вона магічно притягує увагу сучасників і спонукає до проникнення до глибин поетичних кодів автора.Над перекладами пізніх творів нашого земляка працював і чи не найпопулярніший автор сьогодення Сергій Жадан.
До книги вибраних віршів увійшли твори Пауля Целана, написані ним в останні роки життя. Збірка містить сто поезій, надрукованих у прижиттєвих виданнях,а також у книгах, які вийшли посмертно.





- Черновицкие рассказы / Составители Б. Брикер и А. Вишевский. – 264 с
Автори збірника інтригують вже своїми іменами, оскільки об'єднуть майстрів слова різних жанрів і стилів, як широко відомих, так і добре відомих колу знавців. Це - чернівчани, з числа тих, про яких говорять : "Бувших чернівчан не буває" : І.Померанцев, С.Бакіс, Б.Брикер, А.Вишневський, М. Лядовська, і нинішні мешканці Чернівців: В.Килинич, М.Гончарова, Г.Пелепюк.
Атмосфера оповідань - це атмосфера наших неповторних Чернівців, яку довершує художнє оформлення унікальних майстрів фотографії В.Тарновецького та С.Лопапюка,художника Б.Тутельмана, чиї імена вже є легендою Чернівців.


То ж з нетерпінням чекаємо на нові зустрічі з новими книгами.














Немає коментарів:

Дописати коментар